De DEI+ is een van de subsidies voor energie-innovatie van de Topsector Energie. Dit betekent dat u voor deze subsidie ook moet voldoen aan de algemene voorwaarden die gelden voor alle Topsector Energieregelingen.
Je komt in aanmerking voor DEI+ subsidie als je een pilotproject of demonstratieproject start. In een pilotproject test (en verbetert) je een nieuwe technologie, terwijl je in een demonstratieproject investeert in een productie-installatie die je kunt blijven gebruiken. Je kunt subsidie aanvragen voor projecten binnen de volgende thema’s:
DEI+: Energie- en klimaatinnovaties
Subsidie voor ondernemers die een innovatieve techniek binnen hun bedrijf willen testen in een pilotproject of demonstreren in een demonstratieproject. Je innovatie moet de CO₂-uitstoot verminderen.
Aanvragen tot en met 29 augustus 2024.
DEI+: Waterstof en groene chemie (GroenvermogenNL)
Subsidie voor ondernemers die investeren in innovaties die het energiesysteem flexibeler maken. Bijvoorbeeld met waterstof. Of opschaling en kostenvermindering van het elektrolysevermogen.
Aanvragen tot en met 25 juni 2024.
DEI+: Vergassing van reststromen
Subsidie voor ondernemers die investeren in installaties voor de omzetting van reststromen voor de productie van hernieuwbare energiebronnen in de vorm van groen gas.
Aanvragen tot en met 29 augustus 2024.
DEI+: Aardgasloze gebouwde omgeving
Subsidie voor ondernemers/eindgebruikers die investeren in een innovatie om grootschalig opgewekte elektriciteit uit zon- en/of windenergie ruimtelijk goed in te passen. Alleen of in samenwerking met bijvoorbeeld de leverancier van de innovatie.
Aanvragen tot en met 29 augustus 2024.
DEI+: Circulaire economie
Subsidie voor mkb en andere bedrijven met voorstellen voor recycling van afval en het besparen van grondstoffen, voor een circulaire economie en CO2-reductie.
Openstelling verwacht vanaf eind april 2024.
DEI+: Circulaire economie (kleinere projecten)
Subsidie voor innovaties van ondernemers die bijdragen aan een circulaire economie en het verminderen van CO2-uitstoot. Deze subsidie ondersteunt onder andere pilot- of demonstratieprojecten gericht op het recyclen of hergebruiken van materialen, evenals projecten die grondstofbesparing bevorderen. Voor kleinere initiatieven is een specifiek subsidiebudget gereserveerd.
Aanvragen tot en met 1 november 2024
Het subsidiepercentage ligt tussen 25% en 80%, afhankelijk van de grootte van je onderneming en het thema waarbinnen je project valt.
Een succesvolle subsidieaanvraag vereist grondige voorbereiding. Begin daarom tijdig met de eerste stappen.
De specialisten van HGM staan klaar om je van begin tot eind te ondersteunen. Met onze marktkennis en inzicht in de uitdagingen binnen jouw branche, kunnen we je effectief adviseren en zo de kans op het verkrijgen van subsidie verhogen. Wil je meer weten over de subsidiemogelijkheden voor jouw organisatie? Twijfel niet en neem contact op via 085 020 11 05 of contact@hgm.eu of plan een gratis adviesgesprek in.
HGM is met 35+ jaar ervaring een van de eerste subsidieadviesbureaus van Nederland. Maak vandaag nog een afspraak en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.
array(0) { } NULL NULL