Er wordt overwogen om bij Den Hartog AC of DC laadinfra, mobiele of stationaire energieopslag, zonnepanelen of andere producten/diensten aan te schaffen, of dit is mogelijk al gedaan. Deze aankoop zou in aanmerking kunnen komen voor subsidie.
De juiste subsidie vinden en aanvragen kan een complex proces zijn, maar bij HGM nemen we de complexiteit voor je uit handen. Dit doen we al 35 jaar. Daarbij dienen sommige subsidies aangevraagd te worden voordat het product is geleverd. Ons doel is om een subsidieaanvraag soepel en effectief te laten verlopen, zodat de ondernemer zich kan richten op de normale bedrijfsvoering.
Vul het formulier onderaan deze pagina in en een van onze adviseurs neemt contact op om de subsidiemogelijkheden te bespreken.
Er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor de producten van Den Hartog, dit zijn de meest voorkomende:
Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB)
De SSEB-subsidie is gericht op het stimuleren van de aanschaf van nieuwe emissieloze bouwmachines of het laten ombouwen van een bouwwerktuig of zeegaand bouwvaartuig. Deze regeling ondersteunt zowel aankoop als financiële lease.
De SSEB subsidie bedraagt maximaal 30% van de meerkosten om het product emissieloos te maken tot een maximum van € 300.000,-. Voor grote ondernemingen is het subsidiepercentage 20%.
Energie-investeringsaftrek (EIA):
De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling voor ondernemers die willen verduurzamen door te investeren in energiebesparende technieken, duurzame energie en het minder uitstoten van CO2.
Met de EIA kan 40% van de investeringskosten worden afgetrokken van de fiscale winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving. Hierdoor betaal je minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.
Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil):
De MIA en Vamil zijn fiscale regelingen voor ondernemers die willen verduurzamen door te investeren in milieuvriendelijke technieken. De MIA gebruikt aftrekpercentages van 27%, 36%, of 45% van de investeringskosten die van de fiscale winst afgetrokken mag worden, bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek. Hierdoor verlaagt de te betalen inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.
De VAMIL biedt de mogelijkheid om 75% van de investering op elk gewenst moment af te schrijven, waardoor ondernemers flexibel hun afschrijvingen kunnen plannen. Ze hebben zelfs de optie om 75% van de investering in het jaar van aanschaf af te schrijven, terwijl de overige 25% volgens reguliere afschrijvingsregels wordt behandeld. Hierdoor hoeven ondernemers in het jaar van meer afschrijving minder inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen. Wat zorgt voor een liquiditeits- en rentevoordeel.
Subsidieregeling Publieke Laadinfrastructuur zwaar vervoer (SPULA)
De Subsidieregeling Publieke Laadinfrastructuur zwaar vervoer (SPULA) is een subsidieprogramma dat bedrijven ondersteunt bij het aanleggen of uitbreiden van laadinfrastructuur voor zware elektrische voertuigen op publiek toegankelijke locaties. Het doel van de regeling is om de uitrol van laadlocaties te versnellen en zo de overgang naar elektrisch zwaar vervoer te bevorderen. De subsidie dekt een deel van de kosten voor laadstations, netaansluiting en, indien nodig, stationaire batterijen.
Subsidieregeling Private Laadinfrastructuur bij bedrijven (SPRILA) Aanschaf
SPRILA is een subsidieregeling die Nederlandse ondernemers en openbaarvervoerconcessiehouders ondersteunt bij de aanschaf en aanleg van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. De regeling dekt een deel van de kosten voor laadstations en bijbehorende infrastructuur, zoals bekabeling en hoofdaansluitingen, en richt zich specifiek op installaties op eigen terrein of niet openbaar toegankelijke locaties.
Vul het formulier in en één van onze adviseurs neemt contact met je op om de subsidiemogelijkheden te bespreken.
HGM is met 35+ jaar ervaring een van de eerste subsidieadviesbureaus van Nederland. Maak vandaag nog een afspraak en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.
array(0) { } NULL NULL