Ontvang subsidie voor proof-of-concept software of een softwarematig product of dienst dat nieuw is voor uw onderneming.

De VIA subsidie staat voor Versneller Innovatieve Ambities. Deze subsidie heeft een nieuwe onderdeel namelijk:

  • Softwareprojecten; ontvang subsidie voor proof-of-concept software of een softwarematig product of dienst dat nieuw is voor uw onderneming.

Het subsidiepercentage bedraagt 35% met een maximale subsidie van € 50.000 per project.

De VIA 2019 Softwareontwikkeling heeft als doel innovatie bij het midden- en kleinbedrijf in de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen te stimuleren op het gebied van softwareontwikkeling.

 

Indienen

De regeling is 11 juni open gegaan. Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 31 december 2019.

Meer informatie over de regeling lees je op VIA Softwareontwikkeling.

 

Weten of uw project in aanmerking komt?

Stuur ons een bericht en wij nemen snel contact met u op!

Of bel ons via 085 – 020 1105.

In januari 2019 opent een nieuwe voucherregeling. Provincie Groningen gaat midden- en kleinbedrijven (mkb) vouchers aanbieden om ze samen te laten werken met de creatieve sector. De samenwerking moet verrassende producten en innovatieve diensten opleveren.

Het subsidiepercentage betreft 50% van de subsidiabele kosten, met een maximum bijdrage van € 5.000. De minimale investering is € 2.000. De regeling loopt in eerste instantie tot en met 31 augustus 2019.

Enkele samenwerkingsvoorbeelden:
Een horecaondernemer die zijn terrasoverkapping gaat vervangen en een designer inhuurt om een speciaal ontwerp te laten maken.
Of de winkelier die het personeel wil voorbereiden op agressief gedrag van klanten, kan een training in de vorm van een game laten ontwikkelen. Ook kan het wachtmuziekje gecomponeerd worden door een musicus en de bedrijfskleding kan duurzaam gemaakt worden in samenwerking met (mode)designers uit de creatieve industrie.

Heeft u een samenwerking? HGM helpt u eenvoudig met uw aanvraag.

085 020 11 05 

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling