Het is een prima idee om deze klassieke ‘make or buy decision’ zorgvuldig te overwegen. Waarom de WBSO subsidie uitbesteden als je deze ook zelf kunt aanvragen?

Het is mogelijk dat je zelf WBSO subsidie aanvraagt. Als je de moeite neemt om de lijvige regelgeving te bestuderen, dan zou je verwachten dat je een heel eind komt. De praktijk is echter anders. Doordat de WBSO regeling in de loop der jaren is verdiept, uitgebreid en aangescherpt, is het aanvragen van WBSO subsidie complex geworden. Het blijkt nagenoeg onhaalbaar om zonder voorkennis of ervaring zelf een succesvolle WBSO aanvraag te schrijven. Maandelijks melden zich ondernemers bij ons die zelf gepoogd hebben een WBSO aanvraag positief beoordeeld te krijgen, nadat deze is afgewezen. Of ze ontvangen een brief met inhoudelijke vragen waarvan onduidelijk is op welke wijze deze beantwoord moeten worden.

Zeven redenen om de WBSO uit te besteden

Het is niet voor niets dat uit cijfers van RVO blijkt dat ongeveer 85% van de WBSO aanvragers gebruik van een subsidie-intermediair (de overige 15% bestaat voornamelijk uit grote bedrijven die specialisten in huis halen). Het is niet vreemd dat zoveel bedrijven uitwijken naar een gespecialiseerde dienstverlener. Hieronder staan zeven redenen waarom een goede subsidie-intermediair zichzelf terugverdient:

  1. Een subsidie-intermediair houdt de activiteiten en investeringen van een onderneming in de volle breedte tegen het licht. Als ondernemer wordt je geattendeerd op regelingen die je zelf niet ziet of waarvan je niet dacht dat deze van toepassing zouden kunnen zijn op je eigen bedrijf.
  2. Voor een subsidie-intermediair is het verkrijgen en maximaliseren van subsidievoordeel voor zijn klant corebusiness; voor je eigen onderneming is dit een bijzaak waarop geen focus ligt.
  3. Een goede subsidie-adviseur ontwaart subsidiekansen in de bedrijfsvoering die je zelf als ondernemer niet ziet. Ook een regeling als de WBSO zal door een goede subsidie-adviseur verder uitgediept worden.
  4. Als ondernemer word je door een subsidie-intermediair op een praktische wijze geïnformeerd over wat te doen en wanneer te doen. Het credo ‘don’t call us, we will call you’ gaat hier op. Deze vorm van procesbewaking voorkomt dat je zelf alert moet blijven.
  5. Het gaat niet alleen om het aanvragen van subsidies. Er zijn periodiek controles die plaatsvinden uitgevoerd door de subsidieverstrekker. Een subsidie-intermediair met ervaring is bekend met deze manier van controleren en kan helpen om controles met succes te doorlopen. Het is belangrijk om controles goed af te ronden, anders dienen subsidies terugbetaald te worden.
  6. De meeste subsidie-intermediairs werken no-cure-no-pay; De klant loopt geen risico en betaalt louter voor subsidie die wordt toegekend.
  7. Last but not least: een subsidie-adviseur neemt werk uit handen. Het verdiepen in en het opstellen van een subsidieaanvraag kost een hoop tijd; uitbesteding met daarbij een hogere kans op succes is efficiënt en loont.

Meer over HGM

HGM staat bekend als een pionier in het faciliteren van subsidies voor innovatieve projecten. We zien onszelf als de brug tussen ambitieuze bedrijven en de financiële middelen die ze nodig hebben om hun visie te realiseren. Door subsidies te koppelen aan de juiste projecten, zorgen we ervoor dat bedrijven hun doelen kunnen bereiken met minimale risico’s.

We nodigen bedrijven van harte uit voor een diepgaand kennismakingsgesprek, waarin we de mogelijkheden samenwerking kunnen verkennen.

Plan vrijblijvend kennismakingsgesprek

 

Subsidiepartner HGM

Helder | Persoonlijk

HGM maakt subsidietrajecten helder en begrijpelijk voor iedereen. Met een op maat gemaakte aanpak, zorgen we dat jouw behoeften altijd voorop staan.

Weten wat je mogelijkheden zijn?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Misschien ook interessant?

WBSO Kosten & uitgaven: Welke kosten en uitgaven komen in aanmerking?
WBSO Subsidie deadline 2023 nadert
WBSO controle? Wij doen een gratis pre-audit

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling