Hoe lang moet ik wachten op de goedkeuring van mijn WBSO aanvraag? Een terechte vraag die klanten ons regelmatig stellen. In dit artikel informeren wij u over afhandelingstermijnen die RVO.nl nastreeft en hoe u zelf kunt bijdragen aan een sneller beslissingstermijn.

Geen onbelangrijke informatie: Rijkdienst van Ondernemend Nederland (RVO.nl) beoordeelt jaarlijks zo’n 150.000 projecten. Dat zijn er nog al wat. Zij streven er naar om ieder bedrijf zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen de vastgestelde termijnen op de hoogte te brengen van hun beslissing.

 

Wanneer kunt u dan een beschikking verwachten?

Met een beschikking wordt bedoeld: goedkeuring van uw subsidieaanvraag. Rijksdienst van Ondernemend Nederland geeft aan dat u binnen 3 maanden na start van de aangevraagde periode uitsluitsel ontvangt over uw aanvraag. Dit geldt voor een volledig en op tijd ingediende WBSO-aanvraag.

Wat als uw situatie hiervan afwijkt?
Per situatie hanteert RVO.nl een aparte afhandelingstermijn. In onderstaande tabel vindt u de richtlijnen die zij nastreven.

Reactie Wachttijden WBSO

De tabel geeft geen garantie. Het is mogelijk dat tijdens piekperiodes een achterstand ontstaat bij RVO.nl, waardoor de opgegeven termijn wordt overschreden.

 

Ook zonder beschikking starten met administratie S&O-uren
Is de start van uw aanvraagperiode al begonnen? Begin dan alvast met de S&O-urenadministratie, ondanks dat u nog geen beschikking heeft mogen ontvangen. Het is ook in uw eigen belang dat u uw onderzoeks- en/of ontwikkelingsresultaten vastlegt, buiten dat het een wettelijke eis is voor het verkrijgen van WBSO.

 

Tips hoe u zelf de afhandeling van uw aanvraag kunt versnellen

Tip1 Dien uw aanvraag op tijd in.

Wacht niet tot het allerlaatste moment. RVO.nl handelt aanvragen op volgorde van binnenkomst af. Hoe eerder uw aanvraag binnen is, des te eerder kan RVO uw aanvraag in behandeling nemen.

 

Tip2 Dien uw aanvraag volledig in.
Bij onvolledige of vormvrije aanvragen krijgt u eenmalig de gelegenheid de ontbrekende gegevens aan te vullen. Dit uitstel is fijn, maar zorgt ook voor vertraging. RVO kan uw aanvraag namelijk pas in behandeling nemen als deze volledig is.

 

Tip3 Omschrijf de projecten duidelijk. Daarmee voorkomt u vragen.
U dient uw aanvraag volledig in en ook nog eens op tijd. Maar helaas bent u er dan nog niet. Het is belangrijk dat u géén algemene beschrijvingen geeft, maar concreet ingaat op wat u wilt gaan ontwikkelen of onderzoeken.

  • Richt u vooral op techniek en niet op functionele of bedrijfseconomische aspecten. Het aanvraagformulier heeft een beperkte ruimte.
  • Beschrijf altijd uw eigen werkzaamheden aan het project, vooral bij samenwerkingsprojecten. Werkt u samen? Geef dan duidelijk aan wie wat bijdraagt aan uw project.

Is uw project niet duidelijk beschreven dan moet RVO.nl vragen stellen. Dit zorgt weer voor uitstel op het kunnen maken van een beslissing van uw aanvraag.

 

Tip4 Zorg dat u op tijd eHerkenning heeft aangevraagd.
Alleen met eHerkenning is het mogelijk om een aanvraag in te dienen bij de RVO.

 

Heeft u geen eHerkenning? Wilt u liever de gehele WBSO-aanvraag voor u laten verzorgen? HGM helpt u hier graag bij!

Wij verzorgen uw aanvraag op basis van no cure no pay.

Vraag direct subsidie aan
of bel ons 085 – 020 11 05

Subsidiepartner HGM

Helder | Persoonlijk

HGM maakt subsidietrajecten helder en begrijpelijk voor iedereen. Met een op maat gemaakte aanpak, zorgen we dat jouw behoeften altijd voorop staan.

Weten wat je mogelijkheden zijn?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Misschien ook interessant?

WBSO: Wanneer krijg ik uitsluitsel over mijn WBSO aanvraag?

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling