Terug naar overzicht
Onderzoek & Ontwikkeling
18 november 2022

€39 miljoen voor Nederlandse startups in vierde ronde van EIC-acceleratorprogramma

Zes Nederlandse startups hebben in de vierde ronde van het acceleratorprogramma van de European Innovation Council (EIC) in totaal 39 miljoen euro aan financiering ontvangen. Hiermee staat Nederland op de derde plaats van de meest succesvolle landen.    

Het programma maakt deel uit van het overkoepelende programma Horizon Europe van de Europese Commissie, dat tot doel heeft het concurrentievermogen van Europa te verbeteren door middel van het stimuleren van wetenschap en innovatie.   

EIC Accelerator-programma  

EIC ondersteunt innovatieve bedrijven: van fundamenteel onderzoek tot start-ups en scale-ups. EIC richt zich op deep-tech innovaties. Het EIC-acceleratorprogramma maakt daar deel van uit. Het programma is opgezet om individuele bedrijven te helpen bij het ontwikkelen, opschalen en het op de markt brengen van baanbrekende innovaties met een hoog risico en een grote impact.   

HGM geeft ondersteuning en advies bij aanvragen

HGM assisteert bedrijven bij het aanvragen van subsidies onder het Horizon Europe programma en onder andere subsidieregelingen. HGM adviseert organisaties bij het indienen van hun projectvoorstel en het aanvragen van subsidies. Neem nu contact op om de mogelijkheden te bespreken.  

Subsidiepartner HGM

Helder | Persoonlijk

HGM maakt subsidietrajecten helder en begrijpelijk voor iedereen. Met een op maat gemaakte aanpak, zorgen we dat jouw behoeften altijd voorop staan.

Weten wat je mogelijkheden zijn?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Misschien ook interessant?

Vierde plaats voor Nederland op EU innovatiescorebord 2022
Pakket van meer dan €500 miljoen per jaar om investeringen in mkb te bevorderen

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling