Noordelijk mkb opgelet! VIA 2018 plus maakt het mogelijk om als mkb’er subsidie te ontvangen voor het vernieuwen van uw organisatie- of verdienmodel.

Ook is het mogelijk om gezamenlijk nieuwe samenwerkingen vorm te geven gericht op het benutten van nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen.
De VIA 2018 plus regeling is een verbreding van de huidige VIA. Het onderdeel organisatie-innovatie is erbij gekomen. Daarnaast kunt u tot 50% subsidie ontvangen voor het ontwikkelen van een nieuwe dienst of software of een nieuw product of procedé.

Deze regeling is voor ondernemers in midden- en kleinbedrijf gevestigd en actief in Drenthe, Friesland of Groningen.

 

Subsidie voor organisatie-innovatie?

De ongoing digitalisering en verduurzaming leiden de komende jaren tot grote transities. Ontwikkelingen zoals virtual reality, 5G, robotisering, AI en blockchain zullen dit alleen maar versnellen. Deze ontwikkelingen zullen de manier waarop we produceren, consumeren en hoe we met elkaar omgaan, veranderen. Die verandering vraagt om een andere manier van organiseren en nieuwe verdienmodellen.

Waarvoor kunt u VIA-subsidie krijgen?
U kunt dus subsidie ontvangen voor het inschakelen van een externe deskundige voor advies, begeleiding of coaching bij het vernieuwen van uw organisatie- of verdienmodel. Ook de implementatie hiervan is subsidiabel

 

Maar dat is nog niet alles

 

Nieuw voor de onderneming

De verbreding van de VIA houdt ook in dat uw idee nieuw voor de onderneming mag zijn. Uw project idee hoeft dus geen baanbrekende innovatie te zijn om VIA-subsidie te kunnen aanvragen. Binnen de “voorgaande” VIA was de voorwaarde dat het idee wereldwijd nieuw diende te zijn.

Meer over de VIA regeling

 

Hulp nodig?

Wilt u weten of uw project in aanmerking komt voor VIA-subsidie? Hulp nodig bij uw aanvraag? Neem geheel vrijblijvend contact met ons. We bespreken graag met u de mogelijkheden!

Subsidiepartner HGM

Helder | Persoonlijk

HGM maakt subsidietrajecten helder en begrijpelijk voor iedereen. Met een op maat gemaakte aanpak, zorgen we dat jouw behoeften altijd voorop staan.

Weten wat je mogelijkheden zijn?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Misschien ook interessant?

Nieuw binnen de VIA 2019: subsidie voor IT!
Unieke cross-over duurzaamheid en innovatie

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling