Mei 2022 heeft het kabinet twee nieuwe regelingen in het leven geroepen. Namelijk de SSEB en AanZET subsidie. Voor deze regelingen samen, was er een budget opengesteld van 33,5 miljoen. De regelingen waren echter al snel overvraagd. In juni 2022 heeft het kabinet bekend gemaakt dat er meer geld beschikbaar wordt gesteld voor deze regelingen.

 

Extra budget

Het kabinet stelt 34 miljoen euro extra beschikbaar voor de verduurzaming van de transport- en bouwsector. Dit bedrag wordt in de vorm van subsidies ter beschikking gesteld aan ondernemers en non-profit instellingen, die schone (emissieloze) vrachtwagens en bouwmachines willen aanschaffen. Dit bedrag komt bovenop de subsidiebudgetten die dit jaar zijn vrijgegeven op 9 mei, welke dezelfde dag al waren overtekend omdat de belangstelling de verwachting ruimschoots overtrof.

 

Het subsidiebudget voor schone vrachtwagens (de AanZET subsidie) wordt verhoogd met 11,5 miljoen euro.

Het budget voor het kopen of ombouwen van schoon bouwmaterieel (SSEB) wordt verhoogd met 22,2 miljoen euro.

 

Wat houdt de subsidie in?

Om een beter beeld te krijgen bij de SSEB, kun je denken aan een emissieloze hijskraan, wals of graafmachine. In alle gevallen draait het erom dat de machines of voertuigen kunnen functioneren zonder uitstoot van CO2. Onder emissieloze machines of voertuigen wordt verstaan dat ze worden aangedreven op elektriciteit en/of waterstof.

De reden dat Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Heijnen op dit moment met deze maatregelen komt, is omdat dit op korte termijn leidt tot klimaat- en stikstofwinst. Het kabinet wilt door nu extra geld in te zetten nu extra meters maken.

 

Het extra budget betekend echter niet dat er nieuwe aanvragen ingediend en toegewezen gaan worden. Naar verwachting zullen de aanvragen die 9 mei niet gehonoreerd zijn, toch voorzien worden van subsidie. Hierdoor zullen nieuwe aanvragen achteraan in de wachtrij komen.

 

Wil je meer weten over de SSEB of AanZET subsidie? Klik dan op onderstaande knop!

SSEBAanZET

 

 

 

 

Subsidiepartner HGM

Helder | Persoonlijk

HGM maakt subsidietrajecten helder en begrijpelijk voor iedereen. Met een op maat gemaakte aanpak, zorgen we dat jouw behoeften altijd voorop staan.

Weten wat je mogelijkheden zijn?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Misschien ook interessant?

Afspraak met een subsidieadviseur? Maak het uzelf makkelijk met deze checklist.
Officiële regelgeving SDE++ gepubliceerd
Erkend Leerbedrijf? U hebt recht op subsidie.

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling