De overheid heeft recentelijk de uitbreiding Energielijst van de Energie-investeringsaftrek (EIA) bekendgemaakt. Dit biedt ondernemers in Nederland nieuwe mogelijkheden voor belastingvoordeel bij energiezuinige investeringen.

Plan gratis adviesgesprek

Wat is er veranderd?

Vanaf 5 september hebben ondernemers een extra voordeel bij investeringen in de glastuinbouw, warmte- en koudenetten, en het afvangen van CO2 voor permanente opslag. En er is goed nieuws voor diegenen die al een vroege stap hebben gezet: investeringen gedaan vanaf 1 januari tot 4 september 2023 kunnen met terugwerkende kracht worden aangevraagd. Maar let op, de deadline om deze investeringen te melden is 4 december 2023.

Wat betekent dit financieel?

Als ondernemer betekent dit niet alleen dat u bijdraagt aan een groener Nederland, maar ook dat u 45,5% van de investeringskosten van uw winst kunt aftrekken, wat directe financiële voordelen biedt.

Hoogtepunten uitbreiding Energielijst

  • Glastuinbouw: Voorheen konden bedrijven die EG-subsidie ontvingen geen beroep doen op de EIA. Dat kan nu wel.
  • Warmte- en Koudenetten: Vorig jaar werden warmte- en koudenetten uit de regeling verwijderd vanwege steun via de WIS. Nu blijkt extra stimulans vanuit de energie-investeringsaftrek essentieel voor de duurzame transitie.
  • CO2-Afvang: De SDE++ dekt niet alle investeringen in deze techniek, daarom blijft de EIA een vitaal vangnet

Blijf op de hoogte van de Energielijst

De Energielijst is aan verandering onderhevig, met technologieën die komen en gaan. Aan het einde van december wordt de Energielijst voor 2024 gepresenteerd.
Het continu monitoren van deze ontwikkelingen kan tijdsintensief zijn voor ondernemers. Bij HGM houden wij de Energielijst en relevante updates nauwlettend in de gaten, zodat u dat niet hoeft te doen.
Voor gedegen advies over de Energielijst en hoe deze van invloed kan zijn op jouw investeringen, kun je altijd contact opnemen voor een gratis adviesgesprek

Meer over HGM

HGM staat bekend als een pionier in het faciliteren van subsidies voor innovatieve projecten. We zien onszelf als de brug tussen ambitieuze bedrijven en de financiële middelen die ze nodig hebben om hun visie te realiseren. Door subsidies te koppelen aan de juiste projecten, zorgen we ervoor dat bedrijven hun doelen kunnen bereiken met minimale risico’s.

We nodigen bedrijven van harte uit voor een diepgaand kennismakingsgesprek, waarin we de mogelijkheden samenwerking kunnen verkennen.

Plan vrijblijvend kennismakingsgesprek

 

Subsidiepartner HGM

Helder | Persoonlijk

HGM maakt subsidietrajecten helder en begrijpelijk voor iedereen. Met een op maat gemaakte aanpak, zorgen we dat jouw behoeften altijd voorop staan.

Weten wat je mogelijkheden zijn?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Misschien ook interessant?

Wordt jouw techniek opgenomen in de Milieulijst 2024?
SDE++ opstelling op 5 september
Tempo emissieloos bouwen opgeschroefd

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling