Terug naar overzicht
Onderzoek & Ontwikkeling - Subsidie Personeel/HRM - Subsidie Praktijkverhalen
28 mei 2018

Parktijkverhaal: Innovatiesubsidie voor productie eerste allergeenvrije snoepjes in Nederland

Van Vliet in Hoogezand gaat als eerste snoepfabrikant in Nederland allergeenvrije zoetwaren produceren op basis van plantaardige stoffen.

Als snoepproducent is Van Vliet actief op de Europese zoetwarenmarkt. In hun fabriek produceren zij dagelijks grote hoeveelheden marshmallows. Met de productie van de eerste allergeenvrije snoepjes in Nederland, die ook minder calorieën bevatten, is de planning 25 extra banen (9 op hbo-niveau en 16 op mbo-niveau) te creëren. De samenstelling op basis van plantaardige grondstoffen opent nieuwe markten voor Van Vliet. Straks kunnen ook consumenten die om ethische of religieuze redenen geen dierlijke grondstoffen eten, genieten van snoep.

 

Subsidie voor productie van eerste allergeenvrije snoepjes in Nederland
Dit project wordt ondersteund met subsidie. De financiële bijdrage komt voort uit de regeling Innovatief en Duurzaam MKB Groningen. Deze regeling is bedoeld voor midden- en kleinbedrijven die duurzaam investeren en zorgen voor extra werkgelegenheid.

 

Bron: Subsidie voor productie van eerste allergeenvrije snoepjes in Nederland. (2018, 22 mei). Geraadpleegd op 25 mei 2018, van https://www.provinciegroningen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/_nieuws/toon/Item/subsidie-voor-productie-allergeenvrije-zoetwaren-en-lichtgewicht-waterstofgasfles/

Subsidiepartner HGM

Helder | Persoonlijk

HGM maakt subsidietrajecten helder en begrijpelijk voor iedereen. Met een op maat gemaakte aanpak, zorgen we dat jouw behoeften altijd voorop staan.

Weten wat je mogelijkheden zijn?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Misschien ook interessant?

Succesverhaal: Innovatiesubsidie voor ontwikkelen van een nieuwe zeug!
Opnieuw bijna € 10,5 miljoen voor MIT-projecten in Zuid-Nederland (MITZUID)

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling