Als je een periode gebruikt hebt gemaakt van de WBSO, dan is het mogelijk dat de subsidieverstrekker in de opvolgende periode een audit aankondigt. 

Administratie op orde voor de audit

De audits zijn doorgaans steekproefsgewijs. Tijdens zo’n audit nemen ze je WBSO-administratie onder de loep. Een volledige WBSO administratie bevat in elk geval: urenverantwoording, projectadministratie en de kosten/uitgaven administratie. De gegevens in de subsidieaanvraag moeten daarbij overeenkomen met de praktijk. Lees in ons andere artikel 5 tips om je WBSO-administratie goed op orde te krijgen.

De juiste toelichting

De controle kan men op twee verschillende manieren uitvoeren: een desk controle (opsturen van gegevens via beveiligde link) of een fysieke controle op jouw bedrijf. Door de opgeheven corona-maatregelen verwachten we echter in  2023 waarschijnlijk weer meer fysieke controles. Zo’n fysieke controle biedt de mogelijkheid om direct een mondelinge toelichting te geven aan de controleur.

Gevolgen

Wanneer ze tijdens de controle onjuiste gegevens of nalatigheden constateren , kan dit vervelende gevolgen hebben. Bijgevolg kan een reeds afgegeven S&O beschikking geheel of gedeeltelijk gecorrigeerd worden waardoor je subsidie moet terugbetalen. In het ergste geval volgt er zelfs een additionele boete.

 

Het is dus zaak om een audit goed voor te bereiden. Wij ondersteunen onze klanten bij deze audits. Niet alleen voeren wij een kosteloze pré-audit voor je uit, bovendien zijn wij ook fysiek bij de audit aanwezig om er voor te zorgen dat alles goed gaat. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons.

Subsidiepartner HGM

Helder | Persoonlijk

HGM maakt subsidietrajecten helder en begrijpelijk voor iedereen. Met een op maat gemaakte aanpak, zorgen we dat jouw behoeften altijd voorop staan.

Weten wat je mogelijkheden zijn?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Misschien ook interessant?

5 Tips: Hoe bereid ik mij goed voor op een WBSO controle?
6 veel gemaakte fouten bij WBSO realisatiemelding
WBSO Kosten & uitgaven: (Deel 1) Valkuilen bij keuze voor forfaitair tarief

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling