Steeds meer particulieren willen hun woning verduurzamen. Er is flink beroep gedaan op de ISDE-subsidie voor warmtepompen, zonneboilers, isolatie en aansluiting op warmtenet. Klimaatminister Rob Jetten verwacht dat het cumulatief aangevraagde subsidiebedrag het budget voor deze regeling zal overtreffen.

Verwacht budgettekort voor de ISDE 2022

Het budget voor de ISDE in 2022 bedraagt ​​228 miljoen euro en er is in de eerste zeven maanden van het jaar ruim 142 miljoen euro aangevraagd. Er is meer dan 85 miljoen euro over, maar Minister Jetten verwacht niet dat we het einde van het jaar halen en schat in dat er zo’n 30 tot 60 miljoen euro tekortschiet. Voor alle investeringscategorieën is het aantal aanvragen dit jaar toegenomen.

Nu ook subsidie bij 1 investering 

Voorheen was het slechts mogelijk aanspraak te maken op de ISDE subsidie bij twee of meer investeringen. Sinds april 2022 is het ook mogelijk om bij één investering subsidie aan te vragen.

Snel handelen

Gezien de grote stijging in aanvragen en het verwachte tekort aan budget, raden we aan een aanvraag niet uit te stellen. Ben je van plan of heb je maximaal 12 maanden terug geïnvesteerd in een van bovenstaande duurzame investeringen? Neem dan contact met ons op. Wij kijken vrijblijvend of er subsidiemogelijkheden voor je zijn.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Meld je dan aan voor onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief en volg ons op LinkedIn.

Subsidiepartner HGM

Helder | Persoonlijk

HGM maakt subsidietrajecten helder en begrijpelijk voor iedereen. Met een op maat gemaakte aanpak, zorgen we dat jouw behoeften altijd voorop staan.

Weten wat je mogelijkheden zijn?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Misschien ook interessant?

Nogmaals € 35 miljoen extra voor de ISDE-regeling

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling