De innovatiebox is ingevoerd om innovatief onderzoek door ondernemers fiscaal te stimuleren. Om in aanmerking te komen voor een verlaagd vennootschapsbelasting tarief, moeten ondernemers een gemotiveerd verzoek bij de Belastingdienst indienen.

Afgeleide winsten die behaald worden met innovatieve activiteiten (WBSO projecten en octrooien) vallen in deze box. Op Prinsjesdag 2020 werd bekend gemaakt dat het tarief van de vennootschapsbelasting (VPB) voor deze winsten gaat van 7% in 2020 naar 9% in 2021. Hoewel de regeling hierdoor minder gunstig wordt, blijven de besparingen als gevolg van het uitblijven van de eerder aangekondigde verlaging van het VPB-tarief nog steeds substantieel.

Het hoge VPB-tarief blijft 25% in 2021. Het lage VPB-tarief gaat van 16,5% naar 15%. De eerste tariefschijf wordt verhoogd naar € 245.000 in 2021 en € 395.000 in 2022.

+++++

Gebruik maken van de innovatiebox regeling?

HGM verzorgt aanvraagtrajecten volledig op no-cure-no-pay basis. Heb je belangstelling voor de innovatiebox regeling, neem contact op met Ebele Zuidema.

Vragen?

Neemt contact op!

Subsidiepartner HGM

Helder | Persoonlijk

HGM maakt subsidietrajecten helder en begrijpelijk voor iedereen. Met een op maat gemaakte aanpak, zorgen we dat jouw behoeften altijd voorop staan.

Weten wat je mogelijkheden zijn?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Misschien ook interessant?

Erkend Leerbedrijf? U hebt recht op subsidie.
De miljoenennota is bekend: Meer subsidie voor innovatie

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling