Nadat je WBSO project ten einde is gekomen krijg je mogelijk een controle. RVO voert deze controles steekproefsgewijs uit. Tijdens deze controles wordt de S&O-administratie nagegaan. Dit omvat urenverantwoording, projectadministratie en kosten/uitgavenadministratie. De gegevens in je aanvraag moeten daarbij overeenkomen met de praktijk.

Gevolgen WBSO controle

Als de RVO tijdens de controle onzorgvuldigheden of nalatigheden constateert, kan dit leiden tot zeer vervelende gevolgen. Zo kan het zijn dat er een correctie-S&O-verklaring nodig is, dat de WBSO wordt ingetrokken en dat je dit geld moet terugbetalen, of in het ergste geval moet je alle subsidie terugbetalen met daarbovenop een extra boete.

Zelf de WBSO-aanvraag geschreven?

Heb je je eigen WBSO aanvraag geschreven en krijg je nu een audit vanuit RVO?  Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek en laat ons je begeleiden bij de administratieve zaken. Dit is een standaardonderdeel van onze services. Een goede voorbereiding bij een controle is cruciaal! Onze adviseurs komen persoonlijk langs om alles nogmaals met je door te nemen.

Ben je klant bij ons?

Ben je al klant bij ons? Wanneer de RVO een controle bij je gaat uitvoeren, melden ze dit altijd rechtstreeks aan jou. Dit gaat dus niet via ons. Neem als klant zijnde van ons dus altijd eerst contact op met ons, voordat je een controle krijgt vanuit de RVO. Wij komen in zo een geval altijd eerst langs om een pre-audit uit te voeren. Op deze manier voorkomen wij onaangename verrassingen.

Subsidiepartner HGM

Helder | Persoonlijk

HGM maakt subsidietrajecten helder en begrijpelijk voor iedereen. Met een op maat gemaakte aanpak, zorgen we dat jouw behoeften altijd voorop staan.

Weten wat je mogelijkheden zijn?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Misschien ook interessant?

5 Tips: Hoe bereid ik mij goed voor op een WBSO controle?
6 veel gemaakte fouten bij WBSO realisatiemelding
WBSO Kosten & uitgaven: (Deel 1) Valkuilen bij keuze voor forfaitair tarief

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling