Kees Aufleger (28) uit Nijmegen is subsidieadviseur duurzaamheid en innovatie. Hij verzorgt jaarlijks voor zo’n 50 innovatieve ondernemers subsidieprojecten. Daarnaast begeleidt hij het hele jaar door verschillende ondernemers op het gebied van duurzaamheid.

Passie voor duurzaamheid en ondernemerschap

Kees heeft altijd een passie gehad voor duurzaamheid en ondernemerschap. Tijdens de minor ‘ ondernemer ’ kwam hij erachter dat hij zich daar verder in wilde verdiepen, met de wens om ooit een eigen onderneming te starten. Om eerst ervaring op te doen is hij op zoek gegaan naar een combinatie en kwam zo bij HGM terecht. “Toen ik bij HGM naar binnen liep en de hand van mijn collega Rob schudde, wist ik meteen dat het goed zat.”

Een kijkje in de keuken

Kees heeft ondertussen een passie gevonden in het adviseurschap. “Het leuke aan deze baan is dat ik elke week minimaal vijf verschillende ondernemers spreek die stuk voor stuk een bijzonder of uniek idee hebben, wanneer ik bij ze langskom krijg ik een kijkje in de keuken en vertellen ze vol enthousiasme over hun project.”

“Elke ondernemer praat met passie over zijn beroep en over zijn idee, dat maakt het altijd leuk.”

Naast die bijzondere inzage van projecten vindt Kees de afwisseling vooral fijn. De ene dag staat hij bij de boer op het land, de dag daarna bij een constructiebedrijf en de dag daarna bij een medisch bedrijf. “Het is elke keer weer anders en elke keer weer bijzonder.”

Unieke combinatie

Wat Kees uniek maakt binnen HGM is dat hij de cross-over kan maken tussen innovatie en duurzaamheid. Aangezien er binnen de duurzaamheidssector ook heel veel geïnnoveerd wordt, kan hij op twee fronten tegelijk kijken. Maar ook de andere richting uit, als een ondernemer met innovatieve zaken bezig is, dan kijkt Kees ook naar mogelijke matches bij duurzaamheidsubsidies.

Wat is nou zo’n opdracht die je bij blijft?

Waar kees het meest trots op is, is zijn opdracht in de medische industrie. Hierbij wordt een nieuw product ontwikkeld voor nierpatiënten. “Ik ben trots dat ik een kleine bijdrage heb kunnen leveren aan de financiering van zo’n product.” Dan ga je echt met een glimlach aan de slag met het schrijven van de aanvraag.”

Gouden tip voor ondernemers

“Mijn gouden tip: wacht niet te lang, maar bel gewoon eens op”. Het is bij HGM altijd vrijblijvend en kan een hele hoop inzichten geven. De ervaring leert dat bedrijven vaak te lang wachten en hierdoor kansen laten schieten.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Wij vertalen je project naar subsidiekansen en volgen je subsidiemogelijkheden op de voet. Wij verzorgen het gehele traject van voorbereiding tot succesvolle aanvraag.  Dankzij de vakkundigheid van onze adviseurs vinden zij snel de aanknopingspunten tussen uw (technische) bedrijfsactiviteiten en subsidieregelingen.

Weten wat uw mogelijkheden zijn?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Misschien ook interessant?

Bijzondere projecten maken het adviseurschap zo mooi.
Meer geld naar innovatieve ondernemers

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling