In de eerste week van oktober vroegen eigenaren van maatschappelijk vastgoed ruim 200 miljoen euro aan DUMAVA subsidie aan om maatschappelijk vastgoed te verduurzamen. Het doel van deze subsidie is om deze gebouwen voor 2030 te verduurzamen. 

 

Maatschappelijk vastgoed verduurzamen stimuleren 

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken werkt aan de verduurzaming van gebouwen in Nederland. Maatschappelijk vastgoed is daar een onderdeel van. Binnen deze context lanceerde het Ministerie op maandag 3 oktober 2022 jl. twee programma’s: 

  • Regeling specifieke uitkering ontzorgingsprogramma  maatschappelijk vastgoed  
  • Subsidieregeling Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed (DUMAVA) 

 

DUMAVA overtekend 

Eigenaren van maatschappelijk vastgoed vroegen massaal subsidie aan om hun gebouwen te verduurzamen. Het aantal aanvragen op de eerste dag bereikte het totale budget van € 150 miljoen. Als gevolg hiervan was het programma meteen “overtekend”. 

 

DUMAVA wellicht weer snel geopend 

Ben je eigenaar van maatschappelijk vastgoed en heb je geen subsidie voor je verduurzamingsplannen ontvangen? Vanaf januari 2024 kun je weer DUMAVA worden aangevraagd.  Wegens grote belangstelling onderzoekt de overheid of de regeling eerder kan openen. Daarom raden we je aan om ons de aanvraag alsnog voor te laten bereiden. Onze specialisten weten precies wanneer welke regeling opengaat en hoe je er het maximale uit kunt halen. Dit bespaart niet alleen veel tijd maar kan dus ook meer geld opleveren.    Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom DUMAVA? Houd dan onze nieuwsbrief in de gaten, of neem contact met ons op.

Subsidiepartner HGM

Helder | Persoonlijk

HGM maakt subsidietrajecten helder en begrijpelijk voor iedereen. Met een op maat gemaakte aanpak, zorgen we dat jouw behoeften altijd voorop staan.

Weten wat je mogelijkheden zijn?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Misschien ook interessant?

Prinsjesdag 2023: Het belangrijkste subsidienieuws
Wat zijn subsidiabele kosten voor een MIT R&D?

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling