Terug naar overzicht
WBSO
16 september 2020

De miljoenennota is bekend: Meer subsidie voor innovatie

Het is weer zover: De derde dinsdag van september. Prinsjesdag. Ben je ondernemer? Dan is dit natuurlijk een belangrijke dag. De miljoenennota en rijksbegroting geven helderheid over het (subsidie)beleid van aankomend jaar. Investeer je in Research & Development? Lees dan dit artikel.

De impact van de coronacrisis op het Nederlandse bedrijfsleven is groot. Investeringen in Research & Development (R&D) komen hierdoor onder druk te staan. De overheid ziet het belang van ontwikkeling van technisch nieuwe producten, processen en innovatieve programmatuur als essentieel om uit de crisis te komen.

Onderzoek wees in de afgelopen jaren uit dat de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) een belangrijke stimulans is voor private investeringen in R&D. Het draagt bij aan een gezond vestigingsklimaat voor R&D-intensieve bedrijven.

Het kabinet heeft in dit kader besloten extra budget beschikbaar te stellen voor de WBSO in 2021. Het tarief van de eerste schijf wordt verhoogd van 32% naar 40% en het starterstarief van 40% naar 50%.

 

De volgende subsidiepercentages zijn van toepassing zijn op de WBSO in 2021:

Tarief eerste schijf 40%
Tarief eerste schijf starters 50%
Grens eerste schijf € 350.000
S&O-(loon)kosten tarief tweede schijf 16%

 

Alle WBSO-gebruikers hebben hier voordeel van en in het bijzonder starters.

 

+++++

Komt mijn bedrijf in aanmerking voor de WBSO?

Denk je al langere tijd na over de mogelijkheden van een WBSO subsidie? Spreek dan eens met een van onze subsidieadviseurs. Wist je bijvoorbeeld dat 30 september 2020 de laatste dag is om in 2020 nog gebruik te maken van deze regeling? Samen bekijken we hoe je het maximale haalt uit je WBSO-aanvraag. HGM helpt je graag. Een second-opinion of oriënterend gesprek is gratis en geheel vrijblijvend. Wij verzorgen WBSO-aanvragen op no-cure-no-pay basis. We bekijken meteen of je bedrijf in aanmerking komt voor andere regelingen. Interesse? Laat dan je gegevens achter. Wij nemen direct contact met je op.

Vragen?

Neemt contact op!

Subsidiepartner HGM

Helder | Persoonlijk

HGM maakt subsidietrajecten helder en begrijpelijk voor iedereen. Met een op maat gemaakte aanpak, zorgen we dat jouw behoeften altijd voorop staan.

Weten wat je mogelijkheden zijn?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Misschien ook interessant?

Hoe bereken ik mijn uiterste WBSO indienmoment?
HGM legt uit: Wat is een WBSO controle?
Afspraak met een subsidieadviseur? Maak het uzelf makkelijk met deze checklist.

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling