Wat is de Innovatiebox?

Maak je winst over je innovatieve activiteiten? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de Innovatiebox. Deze regeling is bedoeld om de successen van innoverende ondernemers te belonen. Met deze regeling betaal je minder vennootschapsbelasting (vpb) over de winst van je innovatieproject doordat je in een aparte ”box” met sterk verlaagde tarief terechtkomt (9%). Een S&O verklaring is hierbij een belangrijk ’toegangskaartje’ tot de Innovatiebox

Verhoogd vpb-belastingtarief

Het kabinet heeft besloten om het vpb-tarief op twee verschillende manieren te veranderen in 2023 ten opzichte van 2022. Ten eerste wordt de vennootschapsbelasting van de eerste schrijf in 2023 verhoogt van 15% naar 19%. Ten tweede is de bovengrens van de eerste schrijf verlaagd van € 395.000 naar € 200.000, waardoor bedrijven eerder het verhoogde tarief betalen van 25,8%. Hieronder worden de veranderingen weergegeven in een tabel:

2022 2023
Tarief Schijf 1 15% 19%
Tarief schijf 2 25,8% 25,8%
Schrijfgrens € 395.000 € 200.000

 

Het effectieve belastingtarief van 9% van de Innovatiebox blijft in 2023 hetzelfde. Hierdoor wordt het nog aantrekkelijker om deze regeling aan te vragen!

Weten wat jouw mogelijkheden zijn?

De specialisten van HGM hebben veel ervaring met het aanvragen van de Innovatiebox. Neem contact met ons op via onderstaand nummer of doe de vrijblijvende Innovatiebox scan op onze website om te kijken of je in aanmerking komt.

Subsidiepartner HGM

Helder | Persoonlijk

HGM maakt subsidietrajecten helder en begrijpelijk voor iedereen. Met een op maat gemaakte aanpak, zorgen we dat jouw behoeften altijd voorop staan.

Weten wat je mogelijkheden zijn?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Misschien ook interessant?

Kabinet verhoogt het budget op schone vrachtwagens en bouwmachines
Unieke cross-over duurzaamheid en innovatie
Zonder verduurzaming moet helft van de kantoren mogelijk sluiten

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling