Binnenkort heeft u uw eerste afspraak met een subsidieadviseur en u weet nog niet goed wat u kan verwachten. Wij vertellen u hoe u zich het beste kan voorbereiden op een gesprek met een subsidieadviseur.

U hebt deze subsidieadviseur ingeschakeld zodat u zich kunt focussen op uw project en onderneming. Tijd is geld. U wilt niet te veel tijd besteden aan deze eerste afspraak. Een goede voorbereiding is daarom het halve werk.

 

Hoe bereid ik mij goed voor?

Hoe bereid u zich goed voor een eerste afspraak met een subsidieadviseur? HGM heeft deze checklist gecreëerd om te voorkomen dat u in meerdere afspraken en telefoongesprekken informatie moet verstrekken aan de adviseur.

 

Tip: Voorbereidingschecklist

Tip 1
Zorg dat u een duidelijk overzicht heeft van de juridische structuur van uw onderneming. B.V./N.V., eenmanszaak, holding en werkmaatschappijen, op welke entiteit staat het personeel geadministreerd.

Tip 2
Maak een kort overzicht van al uw ontwikkelactiviteiten, niet alleen de projecten waarvan u zelf vermoedt dat ze subsidiabel zijn.

Tip 3
Omschrijf alvast voor uzelf waarom u denkt dat deze ontwikkelingen echt innovatief zijn voor uw onderneming;

Tip 4
Zorg dat u weet wie er bij de ontwikkeling betrokken zijn; eigen personeel en hun bijdrage/rol in het project, samenwerkingspartners en hun bijdrage, uw eigen rol in het geheel.

Tip 5
Ken de planning, de oplevermomenten van een (deel)producten etc.

Tip 6
Zorg (indien nodig) ervoor dat een technische collega aanwezig is bij het gesprek, die de kern van de ontwikkelproblematiek kan omschrijven.

Tip 7
Maak een gedegen urenschatting van de daadwerkelijke ontwikkelactiviteiten. Hoeveel mensen zijn hoeveel dagen bezig met sec deze ontwikkelingsactiviteiten.

Download de HGM checklist

Vertrouw op uw intuïtie
Vertrouw op uw gevoel. Is de adviseur open, transparant en duidelijk over hoe hij te werk gaat en wat hij voor u kan doen? Dan is het vaak een goede keuze om voor dit bedrijf te gaan.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Wij vertalen uw project naar subsidiekansen en volgen uw subsidiemogelijkheden op de voet. Wij verzorgen uw gehele traject van voorbereiding tot succesvolle aanvraag.  Dankzij de vakkundigheid van onze adviseurs vinden zij snel de aanknopingspunten tussen uw (technische) bedrijfsactiviteiten en subsidieregelingen.

Weten wat uw mogelijkheden zijn?

Wij helpen u graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Misschien ook interessant?

Waarom ondernemers een subsidieadviseur inschakelen?
5 Tips: Hoe bereid ik mij goed voor op een WBSO controle?

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts ziet u enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling