ESF Duurzame Inzetbaarheid. Subsidie voor investering in gezond, gemotiveerd en duurzaam inzetbaar personeel.

Uw personeel duurzamer inzetten doet u eenvoudig met subsidie. De ESF verlaagt uw kosten voor het inschakelen van een externe adviseur. Zo weet u hoe u uw personeel gezonder, deskundiger, gemotiveerder én productiever kunt inzetten.

Advies inwinnen voor weinig geld & investeren in het welzijn van medewerkers
De subsidie duurzame inzetbaarheid is onderdeel van het ESF-programma. U kunt beroep doen op deze duurzaamheid regeling wanneer u advies aanvraagt. Hoe? Zowel met behulp van een implementatieplan als begeleiding bij de implementatie van het verkregen advies. U bent geheel vrij in het kiezen van een adviseur. U moet wel aantonen dat deze adviseur deskundig is.

Belangrijk is dat u minimaal twee werknemers in dienst heeft en dit ook aan kan tonen. Elk duurzaamheidsproject heeft een maximale looptijd van 12 maanden. Deze start direct nadat de subsidie is verleend.

 

Wat krijg ik vergoed?
In principe worden alle directe kosten voor het inschakelen van een adviseur gedekt met deze subsidie duurzaamheid. Wel draait u zelf op voor bijkomende kosten, zoals reis- en verblijfkosten, materiaalkosten, btw en verletkosten. U krijgt maximaal € 10.000,- per periode vergoed voor het inschakelen van een adviseur.

 

Praktijkvoorbeelden Duurzame Inzetbaarheid (ESF)
Het doel van de regeling Duurzame Inzetbaarheid is om mensen langer en productief aan het werk te houden en in te zetten op leeftijdsbewust personeelsbeleid. Enkele praktijkvoorbeelden zijn:

  • betrokkenheid werknemers vergroten door een adviseur in te huren voor een bedrijfsscan (voor bijv. een SWOT-analyse);
  • onderzoek laten doen naar werkverbetering met de focus op het welzijn van de medewerkers;
  • het implementeren van een online leeromgeving ter versterking van de vitaliteit en gezondheid van medewerkers;
  • of een medewerkerstevredenheidsonderzoek.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM u met een passende regeling die het maximale uit uw project haalt. Misschien komt uw project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen. Wij spreken daarom graag de verschillende regelingen met u door. Samen halen we meer rendement uit uw aanvraag.

Weten of uw in aanmerking komt voor Duurzame Inzetbaarheid?

Aarzel niet en neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!

085 – 020 11 05

Tips en updates

WBSO-administratie stroomlijnen? Wij geven je 5 tips
Belangrijkste subsidienieuws van prinsjesdag 2022
Unieke cross-over duurzaamheid en innovatie

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts ziet u enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling