SVVE subsidie.  Subsidieregeling verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaren.

De SVVE subsidieregeling is vanaf 2023 aan te vragen. De regeling stimuleert VvE’s, wooncoöperaties en woonverenigingen hun gebouwen te verduurzamen. Onze adviseurs helpen je graag bij het uitzoeken van je mogelijkheden.

Neemt contact op!

 

Ben je van plan om als Verenging van Eigenaren (VvE) je gebouw(en) te verduurzamen? Door gebruik te maken van de SSVE kun je besparen op de kosten van verduurzamingsmaatregelen. De subsidie is onder andere aan te vragen voor isolatiemateriaal, een warmtepomp, een zonneboiler, een centrale aansluiting op een warmtenet, energieadvies en een oplaadpuntenadvies.

Wie kan de SVVE subsidie aanvragen?

De SVVE subsidie kan worden aangevraagd door VvE’s, woonverenigingen en wooncoöperaties.

Waar is deze subsidie voor aan te vragen?

De subsidie bestaat uit de volgende drie onderdelen:

 • Subsidie voor het laten opstellen van energieadvies. Een energieadvies kun je laten opstellen door een erkend energieadviseur. Zij kunnen een duidelijke overzicht maken van de huidige stand van je gebouw(en). Zij geven daarbij ook advies over eventuele energiebesparende (isolatie)maatregelen en/of duurzame warmteopties.
 • Subsidie voor het advies van oplaadpunten. Je kunt subsidie krijgen voor oplaadpuntenadvies door een deskundig adviseur. Zij maken een adviesrapport voor het aanleggen van één of meer oplaadpunten voor elektrische auto’s.
 • Ben je van plan om te verduurzamen? Dan is het is mogelijk om subsidie te verkrijgen voor de volgende verduurzamingsmaatregelen.
  – Isolatiemateriaal
  – Hoogrendementsglas (HR-glas)
  – Centrale aansluiting op een warmtenet
  – (Hybride) warmtepomp
  – Zonneboiler

Zeer energiezuinig pakket (ZEP) pakket

Wanneer je als VvE een maximum aan isolatiemaatregelen neemt kan je ook subsidie aanvragen voor een Zeer energiezuinig Pakket. Dit pakket stelt hoge eisen. Je gebouw voldoet aan de ZEP wanneer je de hele bestaande thermische schil isoleert van je gebouw. Dit is dus isolatie van het dak, gevel, vloer, glas, kozijnen en deuren. Dit moet gepaard gaan met een systeem voor CO2- gestuurde ventilatie of balansventilatie. Met deze ventilatiesystemen behoudt je de warmte die anders je huis zou verlaten.

Het ZEP-pakket kan een extra subsidie opleveren van €4000,- per woning wanneer de gehele woning wordt aangepakt.

Wanneer kan ik de SVVE subsidie aanvragen?

Deze regeling is aan te vragen tussen de periode van 23 januari 2023 tot en met 31 december 2027.

Voorkom teleurstelling

Let op: vraag de SVVE subsidie aan voor dat je de verduurzamingsmaatregelen uitvoert.

Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om de svve subsidie te verkrijgen. Neem contact op met HGM voor meer informatie over de voorwaarden of bij andere vragen over subsidies.

 

 

HGM maakt het verschil

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis
Dat is waar wij voor staan. Met ruim 32 jaar kennis en ervaring helpt HGM je graag verder met het zoeken van de juiste subsidieregeling. Wij streven ernaar om het maximale uit jouw project halen. Dankzij de kennis en ervaring van onze adviseurs vinden zij snel de aanknopingspunten tussen jouw investeringsproject en de Subsidieregeling.

 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?
Wij helpen je graag verder! Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij van HGM helpen onze klanten van A tot Z in subsidieaanvragen.

085 – 020 11 05

Gerelateerd nieuws

INNOVATIEBOX vanaf 2021 nog steeds aantrekkelijk

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling