SIDN fonds. Richt je innovatie project zich op de veiligheid en en stabiliteit van het internet? Vraag SIDN fonds aan.

Ontvang tot wel max. € 75.000,- per internetproject. Speciaal voor ondernemers met projecten die gericht zijn op de veiligheid en stabiliteit van en het vertrouwen in internet te garanderen.

Kun je extra budget gebruiken voor het uitvoeren of doorontwikkelen van je internet innovatie? Dat kan met het SIDN fonds.

Het SIDN fonds geeft financiële ondersteuning aan start-ups, ondernemingen en organisaties die zich bezighouden met het ontwikkelen van het internet of het gebruik ervan stimuleren. Heb je een project met lef, dat vooruitstrevend is en een maatschappelijke meerwaarde biedt? Is financiering kunnen vinden niet vanzelfsprekend? Leg je project voor aan het SIDN fonds!

SIDN fonds aanvragen: hoe kom ik in aanmerking?

Noodzakelijk is dat je project de ambitie heeft het internet een veilige en vertrouwde omgeving te maken voor iedereen. Het project start vanuit een goed onderbouwde behoefte uit de maatschappij en vindt plaats binnen Nederland.

Het SIDN fonds steunt projecten die bijdragen aan (een van) deze drie doelstellingen:

 • Versterking van het internet
  Het project draagt bij aan een vrij en open internet dat voor iedereen toegankelijk is.
 • Empowerment van de gebruiker
  Het project draagt bij aan sterke internetgebruikers, dit kan bijvoorbeeld door het bewustzijn van de internetgebruiker te vergroten.
 • Tech for Good
  Het project stimuleert creatief en innovatief gebruik van het internet. Op deze manier kan er maatschappelijk en/of economische impact worden gerealiseerd.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Ondersteuning van projecten blijft onze kerntaak, maar de werving van projecten zal niet altijd meer via een open call plaatsvinden. Daarnaast zetten we in op meer intensieve samenwerking met relevante partners.

Zo werken we binnen de doelstelling ‘Versterking van het interenet’ momenteel aan een gezamenlijke agenda met relevante partijen en zetten we ons in om baanbrekende (open source) projecten op de juiste plek te laten landen, zodat deze oplossingen breder ingezet en geadopteerd kunnen worden. Denk aan applicaties voor de open source gemeenschap, ontwikkelaars, of voor partijen in het publieke domein.

Ook gaan we apart aandacht besteden aan betere digitale toegankelijkheid en inclusie.

Pioniersaanvragen altijd welkom

Aanvragen voor Pioniers projecten (om te komen tot een proof of concept, pilot of experimenteel ontwerp) kunnen het hele jaar door en op alle onderwerpen die aansluiten bij (een van) onze doelstellingen worden ingediend.

Potentialsaanvragen op dit moment niet open

Op dit moment is het SIDN fonds niet open voor potentialsaanvragen. De openstelling hiervan wordt later bekend

Dit zijn je voordelen met het SIDN fonds

Het SIDN fonds kent twee aanvraag varianten. Afhankelijk van de fase van uw project kunt u een aanvraag indienen voor een Pioniers- of Potentials project.

 • Pioniers (max € 10.000,- per project)
  Projecten in de idee-fase. Gericht op de uitwerking van een veelbelovend idee naar een demo, pilot of experimenteel ontwerp.
 • Potentials (max € 75.000,- per project)
  Projecten in de doorontwikkelings-/opschalingsfase met aantoonbare potentie, gesteund door een proof of concept.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM je met een passende regeling die het maximale uit jouw project haalt. Misschien komt je project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen. No cure no pay! Wij spreken daarom graag de verschillende regelingen met je door. Samen halen we meer rendement uit je aanvraag.

Hulp nodig bij uw SIDN aanvraag? 

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Tips en updates

Prinsjesdag 2023: Het belangrijkste subsidienieuws
Uitbreiding energielijst 2023: Nieuwe kansen voor energie-investeringen
WBSO zelf aanvragen of uitbesteden?
Samenwerking sports + Vitality goed van start!

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling