WBSO. Bespaar op uw werknemersloonkosten én op R&D kosten en uitgaven.

Dat kan met WBSO subsidie: een fiscaal aantrekkelijke regeling met tot wel 50% subsidie op ontwikkeling.

Kunt u extra budget gebruiken voor de technische ontwikkeling van nieuwe producten, productieprocessen of programmatuur binnen uw eigen bedrijf? Dat kan met WBSO subsidie. Met de WBSO kunnen Nederlandse bedrijven die zich bezighouden met (technische) innovatie gebruik maken van fiscaal voordeel. Van starters en zzp’ers tot mkb-bedrijven en zelfs multinationals; met uitzondering van publieke kennisinstellingen is WBSO aanvragen voor elk bedrijf mogelijk.

 

WBSO aanvragen: hoe kom ik in aanmerking?
Belangrijk is dat uw ontwikkelingsproject technisch nieuw is voor uw bedrijf. Én dat uw eigen personeel zich bezighoudt met het Speur- en Ontwikkelingswerk (S&O). Handig feitje: uw project hoeft niet per se te slagen om WBSO subsidie aan te vragen.

Wat de WBSO subsidie voor u doet? De loonkosten en andere kosten en uitgaven voor uw R&D project, zoals prototypes en onderzoeksapparatuur, verlagen. Dat betekent minder loonheffing afdragen en een vaste aftrek voor zelfstandigen.

 

 

Wat zijn mijn voordelen met WBSO subsidie?
De eerste € 350.000,- aan loonkosten en uitgaven levert tot wel 32% subsidie op. Starters krijgen zelfs 40% subsidie. Daarna is het subsidietarief 16%. Goed om te weten: besteedt u als zelfstandige minimaal 500 interne uren per jaar aan uw ontwikkeling (S&O-uren), dan krijgt u een vaste aftrek. Een leuke aftrek die u mag meenemen in uw aangifte inkomstenbelasting.

De WBSO Quickscan

Gratis second-opinion of oriënterend gesprek?

Samen met u bekijken we of u het maximale haalt uit uw WBSO-aanvraag. Of u het nu zelf heeft aangevraagd of heeft laten doen door een intermediair maakt niet uit. HGM helpt u graag.
Een second-opinion of oriënterend gesprek is gratis en geheel vrijblijvend. Wij verzorgen WBSO-aanvragen op no-cure-no-pay basis. We bekijken meteen of uw bedrijf in aanmerking komt voor andere regelingen. Interesse? Laat dan uw gegevens achter. Wij nemen direct contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Wij vertalen uw project naar subsidiekansen en volgen uw subsidiemogelijkheden op de voet. Wij verzorgen uw gehele traject van voorbereiding tot succesvolle aanvraag.  Dankzij de vakkundigheid van onze adviseurs behalen zij het optimale rendement uit de WBSO aanvraag.

Weten wat uw mogelijkheden zijn?

Wij helpen u graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Tips en updates

Zorgverlening is ziek en technologie als medicijn niet bereikbaar!
Ontvang tot wel 100.000 euro subsidie op je innovatieproject
Deadline 20 December 2020 voor WBSO 2021
Overheid helpt ondernemers dankzij BIK-regeling met investeringen
De miljoenennota is bekend: Meer subsidie voor innovatie
Vragen rondom WBSO subsidie, NOW-regeling en thuiswerkend R&D personeel
WBSO Kosten & uitgaven: (Deel 3) Welke kosten en uitgaven komen in aanmerking?
WBSO Kosten & uitgaven: (Deel 2) Keuze kostenmethode
WBSO Kosten & uitgaven: (Deel 1) Valkuilen bij keuze voor forfaitair tarief
Hoe bereken ik mijn uiterste WBSO indienmoment?

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts ziet u enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling