SME instrument. Verlaag uw kosten voor ontwikkeling en onderzoek gericht op de internationale markt. Maak gebruik van de Europese mkb regeling: SME instrument.

Uw innovatieproject in elke fase financieren? Dat kan met het SME instrument. Vraag subsidies aan voor elk stadium in uw project en verlaag zo uw kosten.

Het ‘SME instrument’ is speciaal voor internationaal georiënteerde innovatieve bedrijven. Deze mkb subsidie ondersteunt de ontwikkeling van innovatieve oplossingen en het verkennen van nieuwe markten.

 

Mkb subsidie aanvragen: wat zijn de eisen?
De pijlers van deze regeling zijn industrieel leiderschap en maatschappelijke uitdagingen. Het SME instrument bestaat uit 3 fases:

Haalbaarheidsstudie
Is uw innovatie wel technisch of commercieel haalbaar? Een vraag die u beantwoordt met Fase 1: haalbaarheidsstudie. De looptijd is maximaal 6 maanden. Per project geldt een maximale vergoeding van € 50.000,-.

R&D / demonstratie
Fase 2 is R&D / demonstratie. Vraag de Europese mkb subsidie aan en ontvang tot wel 70% van uw projectkosten vergoed. Hier geldt een financiering tussen de € 1.000.000,- en € 3.000.000,-. De looptijd is tussen de 12 en 24 maanden.

Commercialisatie
(geen subsidie)

Voor elke fase kan op elk moment een projectaanvraag worden ingediend. Deze regeling werkt met een continu open call. Een organisatie kan maximaal 1x per jaar indienen.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM u met een passende regeling die het maximale uit uw project haalt. Misschien komt uw project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen. Wij spreken daarom graag de verschillende regelingen met u door. Samen halen we meer rendement uit uw aanvraag.

Weten of uw project in aanmerking komt voor Horizon 2020?

Wij helpen u graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Nieuws

WBSO-administratie stroomlijnen? Wij geven je 5 tips
Belangrijkste subsidienieuws van prinsjesdag 2022
Unieke cross-over duurzaamheid en innovatie

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts ziet u enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling