OP Regelingen. Lagere innovatiekosten? Dat kan met speciale provinciale subsidies. Vraag OP Regelingen aan binnen uw provincie en bespaar tot wel 35% op uw kosten.

OP Regelingen zijn provinciale subsidies en ideaal voor mkb-bedrijven die innoveren. Wat er mogelijk is in uw regio? Dat vertellen wij u graag.

OP Regelingen hangen samen met Europees subsidiegeld. Dit geld is verdeeld over vier programma’s: OP Noord, OP Zuid, OP Oost en Kansen voor West II. Elk programma vertegenwoordigt een rayon in Nederland; provincies binnen dit rayon kunnen gezamenlijk eigen prioriteiten stellen, afhankelijk van de thema’s die binnen de regio spelen. U bespaart tot wel 35% op uw kosten. Dien uw aanvraag voor 2020 in via diverse openstellingen.

OP Noord: subsidie innovatie Groningen, Friesland en Drenthe
Bedrijven in Noord-Nederland worden verbonden. Een goed project is bijvoorbeeld een samenwerking tussen partijen uit verschillende sectoren of technologiedomeinen. Belangrijk is dat uw project echt bijdraagt aan de regio. Het totale budget voor 2014-2020 bedroeg € 122.000.000,-. Momenteel is OP Noord inactief.

 

OP Zuid: subsidie innovatie Zeeland, Limburg en Noord-Brabant
Meer innovatie en een koolstofarme economie; daar draait deze regeling om. Als mkb-bedrijf vraagt u deze subsidie eenvoudig aan. De samenwerking tussen het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden wordt versterkt. Mooie voorbeelden hiervan? Denk aan proeftuinen en living labs, nieuwe technieken en processen omtrent duurzame energieproductie en energie-efficiëntie. Het totale budget voor 2014-2020 was € 113.000.000,-. Voor de periode 2021-2027 wordt het budget en de openstelling midden 2021 verwacht.

 

OP Oost: subsidie innovatie Overijssel en Gelderland
Heeft u uw oog laten vallen op een Europese uitdaging? Denk aan voedselzekerheid, vergrijzing en gezondheid, klimaatverandering, schone en efficiënte energie en de beschikbaarheid van grondstoffen. Dan biedt deze OP Regeling voordeel. Het totale budget voor 2014-2020 bedroeg € 100.000.000,-. Voor de periode 2021-2027 wordt het budget en de openstelling midden 2021 verwacht.

 

OP Kansen voor West II: subsidie innovatie Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland
Werk samen met andere bedrijven, overheden of kennisinstellingen en bespaar op uw kosten. Ideaal voor R&D-projecten en projecten gericht op een koolstofarme economie. Combineer kennis en technologie uit verschillende topsectoren. Het totale budget voor 2014-2020 was € 189.000.000,-. Voor de periode 2021-2027 wordt het budget en de openstelling midden 2021 verwacht.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM u met een passende regeling die het maximale uit uw project haalt. Misschien komt uw project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen. Wij spreken daarom graag de verschillende regelingen met u door. Samen halen we meer rendement uit uw aanvraag.

Weten of uw project in aanmerking komt voor een van de OP regelingen?

Wij helpen u graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Gerelateerd nieuws

Fors hoger subsidiebudget voor verduurzaming
Succesverhaal: Maxima Seafood gaat voor Clean Label Technologie
Zorgverlening is ziek en technologie als medicijn niet bereikbaar!

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts ziet u enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling