DHI subsidie. Bespaar op uw ondernemingsbudget in het buitenland. Hoe? Met een DHI-regeling. Behaal succes in opkomende markten en ontwikkelingslanden!

Een DHI subsidie is ideaal voor Nederlandse mkb-bedrijven die willen ondernemen in opkomende markten en ontwikkelingslanden. Deze subsidieregeling speelt in op demonstratieprojecten, investeringsvoorbereidingsstudies en haalbaarheidsstudies in het buitenland.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken stimuleert zo duurzame lokale ontwikkeling in ontwikkelingslanden.

 

Wat zijn mijn voordelen?
Een DHI subsidie aanvragen levert veel voordeel op: tot wel 50% vergoeding van uw kosten. Wel moeten uw kosten minimaal € 50.000,- bedragen. De uiteindelijke vergoeding hangt af van het type project waarvoor u een subsidie aanvraagt.

Demonstratieproject: maximale subsidie van € 200.000,-
Haalbaarheidsstudie: maximale subsidie van € 100.000,-
Investeringsvoorbereidingsstudie: maximale subsidie van € 100.000,-

 

Uw subsidie aanvragen: waar moet ik aan voldoen?
Actief zijn in het buitenland is geen vereiste om een DHI subsidie aan te vragen. Wat is dan belangrijk? Iets kunnen én willen exporteren of investeren in het buitenland. Dit betekent dat u bijdraagt aan de lokale ontwikkeling in ontwikkelingslanden.

De DHI-regeling draait om een project. Denk aan een demonstratieproject, haalbaarheidsstudie of investeringsvoorbereidingsstudie. Er zijn tenderrondes opgesteld die gedurende zes weken open zijn; dit betekent dat u gedurende deze periode de subsidie kunt aanvragen.

Het landelijk budget per tendderronde in 2021 is € 8 miljoen.

DHI ook voor Caribisch deel Koninkrijk
DHI is ook opengesteld voor het Caribisch deel van het Koninkrijk. Hierdoor is het mogelijk om vanuit Bonaire, Sint Eustatius en Saba (de BES-eilanden) of Aruba, Curaçao en Sint Maarten (de ACS-eilanden) een aanvraag te laten indienen.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM u met een passende regeling die het maximale uit uw project haalt. Misschien komt uw project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen. Wij spreken daarom graag de verschillende regelingen met u door. Samen halen we meer rendement uit uw aanvraag.

Weten of uw project in aanmerking komt voor DHI?

Wij helpen u graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Tips en updates

Kabinet verhoogt het budget op schone vrachtwagens en bouwmachines
Fors hoger subsidiebudget voor verduurzaming
Succesverhaal: Maxima Seafood gaat voor Clean Label Technologie
Zorgverlening is ziek en technologie als medicijn niet bereikbaar!

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts ziet u enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling