INTERREG 2021-2027. Innovatief, duurzaam, grensoverschrijdend en transnationaal.

INTERREG 2021-2027 is een programma dat Europa sterker wil maken en de economische verschillen tussen regio’s en lidstaten verkleinen door samenwerkingsprojecten te stimuleren.

INTERREG subsidie bevat verschillende programma’s. Hieronder vindt je drie veelgebruikte:

1. INTERREG NWE (North West Europe)
Voer je samen met andere bedrijven multinationale projecten uit? Dan is deze INTERREG subsidie ideaal. De focus ligt op een groene, slimme en rechtvaardige energietransitie voor alle NWE-gebieden. Het totaalbudget bedraagt € 310.000.000,-.

De volgende landen nemen hieraan deel: zes EU-lidstaten (Nederland, België, Ierland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland) en niet-lidstaat Zwitserland.

 

2. INTERREG NS (North Sea)
Samen met andere bedrijven de gebieden rondom de Noordzee laten groeien aan de hand van innovaties? Dat kan met de INTERREG NSR subsidie. Een subsidie die innovaties voor een beter milieu of samenleving stimuleert. Het totale budget is € 171.000.000,-.

De landen die hieraan deelnemen zijn: Nederland, België, Duitsland, Zweden, Frankrijk, Denemarken en Noorwegen.

 

3. INTERREG EUROPE
Het EUROPE programma vergoedt projecten van publieke die gedurende 3-5 jaar samenwerken aan gezamenlijke, gedeelde beleidsproblemen. Het doel? Actieplannen opstellen om zo het beleid van diverse thema’s te verbeteren. Denk aan een koolstofarme economie realiseren, milieubehoud en hulpbronnen efficiënt gebruiken, en innovatie, onderzoek en technologische ontwikkeling versterken.

Alle 27 EU-landen doen mee aan het programma, evenals bedrijven uit Zwitserland en Noorwegen. Het totale budget is € 379.000.000,-. De vergoeding is maximaal 75%.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Wij vertalen je project naar subsidiekansen en volgen je subsidiemogelijkheden op de voet. Wij verzorgen je gehele traject van voorbereiding tot succesvolle aanvraag.  Dankzij de vakkundigheid van onze adviseurs vinden zij snel de aanknopingspunten tussen je investeringsproject en diverse subsidieregelingen.

Weten wat je mogelijkheden zijn?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Nieuws

Prinsjesdag 2023: Het belangrijkste subsidienieuws
Uitbreiding energielijst 2023: Nieuwe kansen voor energie-investeringen
WBSO zelf aanvragen of uitbesteden?

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling