Innovatiekrediet. Financier je veelbelovende en uitdagende innovatie met het Innovatiekrediet. Extra financiële slagkracht voor starters en mkb-ondernemers. 

Heb je een vernieuwend idee, maar onvoldoende financiële middelen? Het Innovatiekrediet biedt uitkomst. Deze innovatieregeling ondersteunt veelbelovende projecten die binnen korte termijn leiden tot een nieuw product. Starter of gevestigd bedrijf? Hoe dan ook, het helpt je flink.

Het Innovatiekrediet is bestemd voor bedrijven die niet voldoende financiële middelen hebben om een technisch of klinisch innovatieproject in zijn geheel te financieren. Denk hierbij aan projecten als de technische ontwikkeling van (game)software. Of de ontwikkeling van een medicijn waarbij nog een klinische studie is vereist.

 

Wat zijn de voorwaarden?

Laat zien dat je project technologisch nieuw is én kans van slagen heeft op de markt. Belangrijk bij het krediet voor innovatie is dat je project wel past bij wat je bedrijf doet en uniek is voor Nederland, Bonaire, St. Eustatius en Saba. Daarnaast heeft je al bewezen dat je project technisch haalbaar is en dus op de markt kan worden gebracht. Je innovatieproject moet je binnen vijf jaar afronden.

Projecten moeten een minimale omvang hebben van € 150.000,- . Omdat niet het gehele project wordt gefinancierd, komen alleen projecten in aanmerking die met toekenning van het Innovatiekrediet volledig zijn gefinancierd, waarbij ruimte blijft om tegenvallers op te kunnen vangen. Op het moment van toekenning moet duidelijk zijn hoe je de overige financiering invult.

Het Innovatiekrediet is een krediet en daarom risicodragend: je moet het krediet terugbetalen. Alleen als je project mislukt, kunt u kwijtschelding aanvragen. Krediet aanvragen kan het hele jaar.

Wat is het kredietpercentage?

De volgende kredietpercentages gelden:

  • Kleine ondernemingen: 45%
  • Middelgrote ondernemingen: 35%
  • Grote ondernemingen: 25%
  • Samenwerkingsverbanden: 40%-50%

Maximaal krediet

Het maximale krediet voor klinische ontwikkelingsprojecten is € 5 miljoen. Voor technische ontwikkelingsprojecten is het maximale krediet € 10 miljoen.

Budget

Het landelijk budget is € 60.000.000,-, waarbij € 30.000.000,- is bedoeld voor klinische ontwikkelingsprojecten en € 30.000.000,- voor technische ontwikkelingsprojecten.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM je met een passende regeling die het maximale uit jouw project haalt. Misschien komt je project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen. Wij spreken daarom graag de verschillende regelingen met je door. Samen halen we meer rendement uit je aanvraag.

De aanvraag voor Innovatiekrediet door ons laten doen?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Tips en updates

Prinsjesdag 2023: Het belangrijkste subsidienieuws
Uitbreiding energielijst 2023: Nieuwe kansen voor energie-investeringen
WBSO zelf aanvragen of uitbesteden?

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling