Support International Business (SIB). Internationaal groeien met subsidie.

De subsidieregeling Support International Business (SIB) helpt bedrijven die de stap willen maken naar buitenlandse markten.

Bent je MKB-ondernemer en wil je gaan exporteren? En heb je weinig internationale ervaring? Dan kun je een beroep doen op de SIB. Er zijn vanuit de regeling 6 soorten vouchers beschikbaar. Hieronder staan ze individueel uitgelegd.

Subsidiabele export activiteiten

  • De SIB coachingvoucher biedt een coaching traject dat in 3 stappen naar een duurzame internationale aanpak leidt. Met een adviseur werk je aan een internationaal actieplan.
  • De SIB kennisvoucher. Hiermee kun je een deskundige inhuren die je adviseert en begeleidt in het (beter) positioneren van jouw bedrijf in het buitenland inzake juridische- en fiscale kennis.
  • De SIB missievoucher is voor deelname aan een meerdaagse uitgaande handelsmissie of een collectieve beursinzending.
  • De SIB Individuele beursdeelname kun je gebruiken om met je eigen bedrijf mee te doen aan een beurs in een specifiek land.
  • De SIB collectieve activiteit is voor wanneer je samen met een ander bedrijf mee wilt doen aan een missie of beurs in een specifiek land.
  • De SIB alternatieve markten kun je gebruiken wanneer je bent getroffen door de oorlog in Oekraïne of de sancties tegen Rusland. Met deze subsidie kun je opzoek gaan naar vervangende markten.

 

Wat zijn mijn voordelen van de SIB?

De subsidie bedraagt in alle gevallen 50% van de kosten met een maximaal bedrag van € 2.500. Het budget voor de coachingsvoucher is € 416.667 en voor alle overige vouchers bedraagt het budget € 400.000.

Export subsidie aanvragen: Wanneer kom ik in aanmerking?

  • Je hebt geen of weinig ervaring met zakendoen op buitenlandse markten;
  • Je wilt export vast inbedden in je onderneming
  • Je bent bereid tijd en geld te investeren.

 

Ook voor het Caribische deel van het Koninkrijk

De SIB staat ook open voor het Caribische deel van het Koninkrijk. Hierdoor is het mogelijk om vanuit Bonaire, Sint Eustatius en Saba (de BES-eilanden) of Aruba, Curaçao en Sint Maarten een aanvraag in te dienen.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM je met een passende regeling die het maximale uit jouw project haalt. Misschien komt je project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen. Wij spreken daarom graag de verschillende regelingen met je door. Samen halen we meer rendement uit je aanvraag

Weten wat in aanmerking komt voor de SIB export subsidie?

No cure, no pay. Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Tips en updates

Prinsjesdag 2023: Het belangrijkste subsidienieuws
Uitbreiding energielijst 2023: Nieuwe kansen voor energie-investeringen
WBSO zelf aanvragen of uitbesteden?
Samenwerking sports + Vitality goed van start!

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling