SEBA (Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s)
Ontvang tot wel 12% subsidie op je elektrische bedrijfsauto

Ben je ondernemer en koop je een nieuwe, volledig emissieloze bedrijfsauto? Dan kom je in aanmerking voor de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). Het voordeel kan in combinatie met andere regelingen oplopen tot wel 12% subsidie op de aanschafprijs.

Doel van de SEBA-subsidie?
De SEBA-regeling past in het streven van het kabinet naar realisatie van de doelstellingen in het klimaatakkoord. Ten opzichte van 1990 dienen in 2030 de broeikasgassen met liefst 49% te worden teruggedrongen. Financiële steun voor emissieloos rijden is daarom noodzakelijk. Het doel van de SEBA-regeling is het stimuleren van de aanschaf van emissieloze (volledig elektrisch of waterstof) bedrijfsauto’s ter vermindering van de CO2-uitstoot.

 

Voor welke typen bedrijfsauto’s ontvang je subsidie?
Om in aanmerking te komen voor subsidie moet de bedrijfsauto behoren tot voertuigcategorie N1 of N2. Onder N1 verstaan we lichte bedrijfsauto’s met een maximum massa tot 3.500 kg. Zware bedrijfsauto’s met een maximum massa tussen de 3.500 en 4.250 kg behoren tot de N2-categorie.

 

Aan welke voorwaarden moet mijn bedrijfsauto voldoen?
We hebben de belangrijkste SEBA voorwaarden op een rij gezet:

  • Wanneer de subsidie wordt aangevraagd, mag de overeenkomst nog niet definitief zijn; de bedrijfsauto mag op de datum van de aanvraag nog niet aan je geleverd zijn en niet op jouw naam zijn gezet
  • De catalogusprijs van de bedrijfsauto heeft een netto catalogusprijs (N1) of verkoopprijs van (N2) van € 20.000 of meer, exclusief btw
  • De actieradius van je elektrische bedrijfsauto (N1) met type goedkeuring voor lichte voertuigen (WLTP) is minimaal 100 km. Elektrische bedrijfsauto’s (N2 of N1 met typegoedkeuring voor zware voertuigen en voertuigcategorie N2 tot 4250 kg) hoeven niet te voldoen aan een maximale actieradius.

 

Belangrijk: Op = Op

Het budget voor de SEBA is dit jaar €33 miljoen. Dit betekend dat het budget in de loop van het jaar mogelijk uitgeput raakt.

 

Wees er snel bij
Koop je binnenkort één of meerdere elektrische bedrijfsauto’s en wil je kans maken op SEBA-subsidie in combinatie met andere subsidieregelingen? Reageer direct en vraag vandaag nog naar de mogelijkheden bij HGM. Wij kijken verder dan de SEBA-subsidie. Onze adviseur zorgt ervoor dat maximaal gebruik wordt gemaakt van bekende en minder bekende subsidies zodat je bij aanschaf tot wel 45% op de aanschafwaarde kan besparen.

De SEBA Quickscan

Gratis oriënterend gesprek?

Samen met u bekijken we de subsidiemogelijkheden. Of u het nu zelf heeft aangevraagd of heeft laten doen door een intermediair maakt niet uit. HGM helpt u graag.
Een second-opinion of oriënterend gesprek is gratis en geheel vrijblijvend. Wij verzorgen SEBA-aanvragen op no-cure-no-pay basis. We bekijken meteen of uw bedrijf in aanmerking komt voor andere regelingen. Interesse? Laat dan uw gegevens achter. Wij nemen direct contact met u op.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Wij vertalen uw project naar subsidiekansen en volgen uw subsidiemogelijkheden op de voet. Wij verzorgen uw gehele traject van voorbereiding tot succesvolle aanvraag.  Dankzij de vakkundigheid van onze adviseurs behalen zij het optimale rendement uit de WBSO aanvraag.

Weten wat uw mogelijkheden zijn?

Wij helpen u graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Tips en updates

Prinsjesdag 2023: Het belangrijkste subsidienieuws

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling