OP Regelingen. Lagere innovatiekosten? Dat kan met speciale provinciale subsidies. Vraag OP Regelingen aan binnen je provincie en bespaar tot wel 50% op je kosten.

OP Regelingen zijn provinciale subsidies en ideaal voor mkb-bedrijven die innoveren. Wat er mogelijk is in jouw regio? Dat vertellen wij je graag.

OP Regelingen hangen samen met Europees subsidiegeld. Dit geld is verdeeld over vier programma’s: OP Noord, OP Zuid, OP Oost en Kansen voor West II. Elk programma vertegenwoordigt een rayon in Nederland; provincies binnen dit rayon kunnen gezamenlijk eigen prioriteiten stellen, afhankelijk van de thema’s die binnen de regio spelen. Je bespaart tot wel 50% op je kosten. Dien jouw aanvraag in 2023 in via diverse openstellingen.

 

OP Noord: subsidie innovatie Groningen, Friesland en Drenthe
De OP Noord is bedoeld om het innovatievermogen van het mkb te verhogen. Zo worden er zowel individuele innovatieprojecten gestimuleerd als samenwerkingen tussen mkb’ers. Bedrijven in Noord-Nederland worden op de manier verbonden. Een goed project is bijvoorbeeld een samenwerking tussen partijen uit verschillende sectoren of technologiedomeinen. Belangrijk is dat jouw project echt bijdraagt aan de regio. Het budget voor OP Noord is nog niet bekend.

 

OP Zuid: subsidie innovatie Zeeland, Limburg en Noord-Brabant
De OP Zuid is bedoeld voor de oplossingen van vijf grote maatschappelijke transities die spelen in Zuid-Nederland en mondiaal. De vijf transities – energie, klimaat, grondstoffen, landbouw & voeding en gezondheid – sluiten aan op Europees innovatiebeleid. Alle type organisaties in regio Zuid-Nederland komen in aanmerking voor deze regeling. De samenwerking tussen het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden wordt versterkt. Mooie voorbeelden hiervan? Denk aan proeftuinen en living labs, nieuwe technieken en processen omtrent duurzame energieproductie en energie-efficiëntie. Het totale budget voor 2021-2027 is € 105.000.000,-.

 

OP Oost: subsidie innovatie Overijssel en Gelderland
De prioriteiten van het OP Oost is een slimmer en groener Oost-Nederland. Dit houdt in dat het programma een impuls kan bieden aan de innovatiekracht en het verdienvermogen van de regio of kan bijdragen aan de oplossingen van de energietransitie. Deze OP Regeling biedt voordeel wanneer je project betrekking heeft op één van deze doelen. Het totale budget voor 2021-2027 bedraagt € 125.000.000,-.

 

OP Kansen voor West III: subsidie innovatie Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland
Het programma van West III richt zich vooral op een klimaatneutrale en circulaire economie. Het gaat daarbij kort gezegd om zes hoofdthema’s: innovatie, energie-efficiëntie, hernieuwbare energie, energiesystemen, circulaire economie en duurzame stedelijke ontwikkeling. Het totale budget voor 2022-2029 is €237.0000.000

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM je met een passende regeling die het maximale uit jouw project haalt. Misschien komt je project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen. Wij spreken daarom graag de verschillende regelingen met je door. Samen halen we meer rendement uit je aanvraag.

Weten of je project in aanmerking komt voor een van de OP regelingen?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Gerelateerd nieuws

Prinsjesdag 2023: Het belangrijkste subsidienieuws
Uitbreiding energielijst 2023: Nieuwe kansen voor energie-investeringen
WBSO zelf aanvragen of uitbesteden?

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling