MIT R&D Samenwerkingsproject. Samenwerken voor innovatie.

Subsidie bedoeld voor mkb-ondernemingen die samenwerken in een onderzoeks- en ontwikkelingsproject met als doel het creëren van innovatieve producten, processen of diensten.

De MIT R&D samenwerkingsproject subsidie is specifiek ontworpen om mkb-ondernemingen te stimuleren om samen te werken aan onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten. Het uiteindelijke doel is om de risico’s van dergelijke projecten te verlagen en de kans op succes te vergroten. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het ontwikkelen van een nieuw product, het verbeteren van een productieproces of het creëren van een innovatieve dienst.

Wanneer MIT R&D samenwerkingsproject indienen?

Wat betreft het indienen van de aanvraag, de MIT R&D samenwerkingsproject subsidie kan je aanvragen tijdens specifieke indienperiodes die jaarlijks worden vastgesteld. Belangrijk om te weten is dat deze subsidie wordt toegekend op basis van een tenderprocedure. Dit houdt in dat alle aanvragen die binnen de indienperiode worden ingediend, tegelijkertijd worden beoordeeld op basis van kwaliteit en innovatievermogen.

Daarnaast zijn er enkele belangrijke regels. Ten eerste moet het project bestaan uit een samenwerking tussen minimaal twee mkb-ondernemingen. Daarnaast moet het project binnen twee jaar na goedkeuring van de subsidie starten en binnen vier jaar voltooid zijn. Ten slotte dekt de subsidie alleen kosten die na de indiening van de aanvraag zijn gemaakt.

Wat zijn de voordelen van een MIT R&D samenwerkingsproject subsidie? 

De MIT R&D samenwerkingsproject subsidie vergoedt tot 35% van de projectkosten voor mkb-ondernemingen, met een maximum van €200.000 per innovatieproject voor elke deelnemende mkb’er.

Echter, het is belangrijk om te weten dat de exacte voorwaarden en bedragen kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke regels van de provincie waar de aanvraag wordt ingediend. Daarom is het altijd raadzaam om de meest recente informatie te raadplegen.

Voor de meest recente informatie en specifieke details over de MIT R&D-samenwerkingssubsidie, kun je altijd contact met ons opnemen. We staan klaar om je te helpen en te adviseren over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Gratis MIT-advies? Laat hier je gegevens achter.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Heb je hulp nodig of wil je gewoon even sparren over je plannen? Bel ons, we zijn er om je te ondersteunen en samen de beste oplossingen te vinden.

Weten of je in aanmerking komt voor MIT R&D Samenwerkingsproject?

No cure, no pay. Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Gerelateerd nieuws

Prinsjesdag 2023: Het belangrijkste subsidienieuws
Uitbreiding energielijst 2023: Nieuwe kansen voor energie-investeringen
WBSO zelf aanvragen of uitbesteden?
Samenwerking sports + Vitality goed van start!
MIT Kennisvouchers sluiten

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling