MIT-Haalbaarheidsproject. Je innovatie testen voordat het op de markt verschijnt. 

Subsidie bedoeld voor mkb-ondernemers om de technische en commerciële risico’s van een innovatieproject te onderzoeken.

De MIT-haalbaarheidsproject subsidie is bedoeld om mkb-ondernemers te ondersteunen bij het onderzoeken van de technische en commerciële haalbaarheid van een innovatief project. Het doel is om ondernemers te helpen de risico’s en mogelijkheden van hun innovatieve idee beter in kaart te brengen. Hierdoor kunnen ze beter onderbouwde beslissingen nemen over de volgende stappen in hun innovatieproces.

Bij een haalbaarheidsstudie moet je denken aan:

  • literatuuronderzoek
  • Octrooionderzoek
  • inventarisatie van beschikbare technologie en potentiële partners
  • marktverkenning
  • concurrentieanalyse

Wanneer MIT-haalbaarheidsproject indienen?

Deze MIT-regeling is geldig als minimaal 60% van je kosten bestaan uit een haalbaarheidsstudie. De looptijd van je project is maximaal één jaar na start. Ook ben je verplicht om binnen 4 maanden na je aanvraag te starten met de uitvoering van je project.

Het indienen van je aanvraag is mogelijk tijdens specifieke indienperiodes. Wil je weten wanneer de volgende indienperiode is? Neem dan contact met ons op om te ontdekken wanneer je je volgende aanvraag kunt indienen. De subsidie wordt toegekend op basis van het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’, dus het is belangrijk om op tijd te zijn met je aanvraag.

Wat zijn de voordelen van een MIT-haalbaarheidsproject subsidie? 

De MIT-haalbaarheidsprojecten subsidie biedt aanzienlijke voordelen: je kunt tot wel 40% van je kosten vergoed krijgen, met een maximum van € 20.000,- per project. Sinds 2022 wordt deze subsidie niet meer landelijk, maar regionaal per provincie aangevraagd. De beschikbare budgetten variëren per provincie. Het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’ is nog steeds van toepassing. Wil je meer weten over de specifieke budgetten en eisen in jouw regio? Neem dan contact met ons op.

Gratis MIT-advies? Laat hier je gegevens achter.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Heb je hulp nodig of wil je gewoon even sparren over je plannen? Bel ons, we zijn er om je te ondersteunen en samen de beste oplossingen te vinden.

Weten of je in aanmerking komt voor MIT-haalbaarheidsproject?

No cure, no pay. Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Gerelateerd nieuws

Prinsjesdag 2023: Het belangrijkste subsidienieuws
Uitbreiding energielijst 2023: Nieuwe kansen voor energie-investeringen
WBSO zelf aanvragen of uitbesteden?
Samenwerking sports + Vitality goed van start!

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling