Of je nu externe expertise nodig hebt, een haalbaarheidsstudie wilt uitvoeren of een R&D-samenwerkingsproject wilt starten, de MIT-subsidie is er om je te ondersteunen. Deze subsidie is ontworpen om kosten te dekken in alle fases van je project, van het initiële onderzoek en ontwikkeling tot de uiteindelijke implementatie. Het is een uitstekende manier om de financiële last van innovatie te verlichten en je bedrijf te helpen groeien en bloeien.

Wat zijn de eisen?

Het project moet binnen een van de 9 topsectoren vallen:

  • Agri & Food
  • Chemie
  • Energie (inclusief Biobased)
  • Creatieve Industrie
  • Hightech Systemen & Materialen;
  • Life Science & Health en ICT
  • Logistiek
  • Tuinbouw & Uitgangsmaterialen
  • Water & Maritiem

Voordat je aan de slag gaat, moet je ervoor zorgen dat je aanvraag al is ingediend. Je mag geen verplichtingen hebben met een derde partij. Wat betreft je product, dienst of productieproces, dit moet helemaal nieuw zijn of een verbetering van iets dat al bestaat. Je kunt deze subdidie eenmaal per jaar aanvragen.

MIT-kennisvoucher

Externe kennis nodig? Koop dit in bij publieke kennisinstellingen of adviesorganisaties. Krijg tot wel 50% van je kosten vergoed, met een maximale vergoeding van € 3.750,- per aanvraag.

MIT-haalbaarheidsproject

Is je innovatie technisch of commercieel haalbaar? Dat is een vraag die je kunt beantwoorden met de haalbaarheidssubsidie. Je kunt tot wel 40% op je kosten besparen, met een maximale vergoeding van € 20.000,- per aanvraag.

MIT R&D samenwerkingsproject

Wil je samen met minstens één ander mkb-bedrijf je innovatieproject starten? Vraag dan subsidie aan en krijg 35% van je kosten terug. Voor elke aanvraag kun je maximaal € 350.000,- terugkrijgen.

Gratis MIT-advies? Laat ons u terugbellen.

Tips en updates

Prinsjesdag 2023: Het belangrijkste subsidienieuws
Uitbreiding energielijst 2023: Nieuwe kansen voor energie-investeringen
WBSO zelf aanvragen of uitbesteden?
Samenwerking sports + Vitality goed van start!
MIT Kennisvouchers sluiten

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling