Ondernemer Niels Kuyper (24) krijgt boost dankzij innovatie subsidie

Frisian Solutions ontwikkelt en innoveert nieuwe producten voor in de techniek. Midden in de corona crisis kreeg het bedrijf uit Leeuwarden de opdracht van het Friesland College om een vervangende oplossing te bedenken voor het handmatig tellen van bezoekers. Dit resulteerde in de ontwikkeling van de bezoekerscounter. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken, schreef HGM een subsidieaanvraag voor Frisian Solutions. Wij spraken met mede-eigenaar Niels Kuiper (24).

Kun je iets vertellen over de bezoekerscounter?
Het idee voor de bezoekercounter is begonnen bij de vraag van het Friesland College. De school wilde niet handmatig alle studenten en medewerkers tellen, maar een geautomatiseerd systeem zodat er geen mensenkracht nodig is. Zo krijgt de school een duidelijk overzicht voor de nodige analyses. Onze bezoekercounter is geschikt voor meeste situaties. De bezoekersstromen kunnen zo gereguleerd worden – en dat is natuurlijk een actueel thema in de corona crisis.

Hoe hebben jullie de financiering voor dit project geregeld?
“De financiering voor de bezoekercounter is geregeld met behulp van de WBSO-subsidie. De WBSO-subsidie is een subsidie die innovatieve ondernemers helpt om een project werkelijkheid te laten worden. Door de WBSO-subsidie hoeven de ondernemers niet meer alle kosten zelf te betalen. Daardoor hoef je duurdere, uitdagendere of tijdrovende projecten niet langer links te laten liggen. Door deze subsidie kunnen wij meer projecten aannemen die wij graag willen doen.”

Hoe is dit traject verlopen met HGM?
“De samenwerking met HGM is zeer goed verlopen. Erwin, onze subsidieadviseur, is bij ons in de werkplaats langs geweest. Hij heeft heel duidelijk de voordelen van subsidies uitgelegd en welke subsidies het beste passen bij welke projecten. Voor het aanvragen van een subsidie zijn een aantal gesprekken met de consultant nodig. Dit is bij ons een paar keer een uurtje geweest en die uurtjes die hebben gevoeld als of we 5 minuten aan het praten waren.”

Kun je uitleggen hoe jij het hebt ervaren om met een subsidietraject te werken?
“Ik heb het Subsidietraject als erg fijn en relaxed ervaren. Omdat wij een subsidie adviesbureau hebben ingeschakeld voor het aanvragen van de subsidies, hebben wij zelf geen “stress” van de aanvraag doen. Ook hebben wij op deze manier niet veel tijd hoeven steken in het schrijven van de aanvraag en het uitzoeken hoe een subsidie nou het beste aangevraagd kan worden.”

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?
“Ons hoofddoel is om Frisian Solutions verder te groeien als bedrijf dat technische problemen oplost en hier de juiste producten voor ontwikkelt. Terwijl we daar naar uitkijken, zijn we van plan om ons werkplaats, personeel en productkeuze uit te bereiden. Momenteel hebben we alweer een nieuw subsidietraject lopen met HGM, om zo weer verder te komen in de ontwikkeling van een nieuw project”.

Benieuwd naar de subsidiemogelijkheden voor jouw bedrijf?
Wil je weten voor welke subsidie(s) jouw bedrijf (nog meer) in aanmerking komt? Neem dan contact op met Paul Driessen 085 0203 396.

De WBSO Quickscan

Gratis second-opinion of oriënterend gesprek?

Samen bekijken we of je het maximale haalt uit jouw WBSO-aanvraag. Of je het nu zelf hebt aangevraagd of heeft laten doen door een intermediair maakt niet uit. HGM helpt je graag.
Een second-opinion of oriënterend gesprek is gratis en geheel vrijblijvend. Wij verzorgen WBSO-aanvragen op no-cure-no-pay basis. We bekijken meteen of jouw bedrijf in aanmerking komt voor andere regelingen. Interesse? Laat dan je gegevens achter. Wij nemen direct contact met je op.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Wij vertalen uw project naar subsidiekansen en volgen uw subsidiemogelijkheden op de voet. Wij verzorgen uw gehele traject van voorbereiding tot succesvolle aanvraag.  Dankzij de vakkundigheid van onze adviseurs behalen zij het optimale rendement uit de WBSO aanvraag.

Weten wat uw mogelijkheden zijn?

Wij helpen u graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Tips en updates

Prinsjesdag 2023: Het belangrijkste subsidienieuws

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling