Eurostars Subsidie voor Internationaal samenwerken

Eurostars is een Europese subsidieregeling voor MKB-ondernemingen met hightech R&D karakter. Eurostars gaat weer open van 6 januari tot 9 maart 2023. Heeft u een innovatieproject met een internationale partner? Bekijk dan nu de mogelijkheden.

Doel, voorwaarden en subsidiebedragen

Het Eurostars programma stimuleert bedrijven om samen met ondernemingen uit andere landen hightech innovatieprojecten op te zetten. Een project komt echter alleen in aanmerking als het aan een aantal voorwaarden voldoet, namelijk:

  • Een MKB-bedrijf treedt op als penvoerder voor het consortium.
  • Het consortium bestaat uit minimaal twee onafhankelijke entiteiten evenals
  • Minimaal twee Eurostars-landen.
  • Minimaal 50% van de projectkosten wordt gedragen door het MKB.
  • Geen enkele deelnemer of land draagt meer dan 70% van de projectkosten.
  • De totale projectduur is maximaal 36 maanden.
  • Het project heeft een exclusieve focus op civiele toepassingen

Let op

Overheden in Eurostars landen hebben de mogelijkheid om eigen aanvullende voorwaarden te stellen aan deelnemende organisaties in hun land. Deze voorwaarden kunnen op verschillend vlak liggen. In Nederland is bijvoorbeeld vereist dat altijd één Nederlandse onderneming deel uitmaakt van het consortium. Een consortium met enkel een Nederlandse kennisinstelling maakt Als gevolg daarvan in Nederland dus geen kans op subsidie.

Meer weten?

Benieuwd of je in aanmerking komt voor de Eurostars subsidie? Of misschien ben je benieuwd of je voor andere subsidies in aanmerking komt? Neem dan contact met ons op.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Meld u je dan aan voor onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief en volg ons op LinkedIn.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM je met een passende regeling die het maximale uit je project haalt. Misschien komt je project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen. Wij spreken daarom graag de verschillende regelingen met je door. Samen halen we meer rendement uit je aanvraag.

Weten of je project in aanmerking komt voor WBSO ICT?

No cure, no pay. Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Tip en updates

Vierde plaats voor Nederland op EU innovatiescorebord 2022

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling