DHI subsidie. Bespaar op je ondernemingsbudget in het buitenland. Hoe? Met een DHI-regeling. Behaal succes in opkomende markten en ontwikkelingslanden!

Een DHI subsidie is ideaal voor Nederlandse mkb-bedrijven die willen ondernemen in het buitenland. Deze subsidieregeling geldt voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsstudies (DHI) in het buitenland. Het ministerie van Buitenlandse Zaken stimuleert zo de internationalisering van Nederlandse ondernemingen.

Wat zijn mijn voordelen?
Een DHI subsidie aanvragen levert veel voordeel op: tot wel 50% vergoeding van je kosten. Wel moeten je kosten minimaal € 50.000,- bedragen. De uiteindelijke vergoeding hangt af van het type project waarvoor je een subsidie aanvraagt.

Demonstratieproject: maximale subsidie van € 200.000,-
Haalbaarheidsstudie: maximale subsidie van € 100.000,-
Investeringsvoorbereidingsstudie: maximale subsidie van € 100.000,-

 

Waar moet ik aan voldoen om de DHI subsidie succesvol aan te vragen?
Actief zijn in het buitenland is geen vereiste om een DHI subsidie aan te vragen. Wat is dan belangrijk? Iets kunnen én willen exporteren of investeren in het buitenland. Dit betekent dat je als Nederlandse onderneming bijdraagt aan de succesvolle internationalisering van Nederlandse bedrijven.

De DHI-regeling draait om een project. Denk aan een demonstratieproject, haalbaarheidsstudie of investeringsvoorbereidingsstudie. De aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst. Kortom wie het eerst vraag, wie het eerst maalt.

Het landelijk budget in 2023 is € 8,5 miljoen.

 

DHI ook voor Caribisch deel Koninkrijk
DHI is ook opengesteld voor het Caribisch deel van het Koninkrijk. Hierdoor is het mogelijk om vanuit Bonaire, Sint Eustatius en Saba (de BES-eilanden) of Aruba, Curaçao en Sint Maarten (de ACS-eilanden) een aanvraag te laten indienen.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM jou met een passende regeling die het maximale uit jouw project haalt. Misschien komt je project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen. Wij spreken daarom graag de verschillende regelingen met je door. Samen halen we meer rendement uit jouw aanvraag.

Weten of jouw project in aanmerking komt voor DHI?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Tips en updates

Prinsjesdag 2023: Het belangrijkste subsidienieuws
Uitbreiding energielijst 2023: Nieuwe kansen voor energie-investeringen
WBSO zelf aanvragen of uitbesteden?
Samenwerking sports + Vitality goed van start!

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling