DEI+ (Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie) Bespaar tot 50% aan kosten voor het demonstreren van een energie-innovatieproject. 

DEI+ subsidie (Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie subsidie) is onderdeel van de Topsector Energieregelingen. De regeling richt zich op de energietransitie en is bedoeld om ondernemers hun CO²-uitstoot te laten terugdringen.

 

De DEI+ is voor Nederlandse bedrijven die een energie- en/of klimaatinnovatie in de praktijk gaan testen. De nieuwe techniek wordt op locatie getest, gedemonstreerd en geperfectioneerd. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen twee verschillende projecten. Bij pilotprojecten test en verbeter je innovatieve technieken in een proefopstelling die kenmerkend is voor de praktijk. Bij een demonstratieproject blijft de productie-installatie na afloop van het subsidieprogramma in gebruik.

Thema’s binnen de DEI+

Binnen de DEI+ zijn er in 2023 negen verschillende thema’s. Dit zijn de volgende thema’s:

  • Aardgasloze woningen, wijken, woongebouwen en utiliteitsgebouwen
  • Afvang, gebruik en opslag CO2 (CCUS)(alleen pilotprojecten)
  • Circulaire economie
  • Energie-efficiëntie
  • Hernieuwbare energie
  • Flexibilisering van het energiesysteem
  • Lokale infrastructuur
  • Overige CO2- reducerende maatregelen
  • Waterstof en groene energie

Voor wie is de DEI+ interessant?

De DEI+ is aan te vragen door de eerste toepasser van de innovatieve techniek. Het voordeel van het bedrijf is daarbij tweedelig. Het bedrijf heeft ten eerste energievoordelen van de innovatieve techniek. En ten tweede kan het bedrijf gebruik maken van de subsidievoordelen van de DEI+.

Ook voor de ontwikkelaar is de DEI+ interessant, zij het wat meer indirect. De ontwikkelaar kan er namelijk eerder slagen om een potentiële afnemer te overtuigen om het product aan te schaffen. De afnemer heeft zoals gezegd veel subsidievoordeel.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM je met een passende regeling die het maximale uit jouw project haalt. Misschien komt je project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen. Wij spreken daarom graag de verschillende regelingen met je door. Samen halen we meer rendement uit je aanvraag.

Weten of je project in aanmerking voor DEI subsidie?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Tips en updates

Prinsjesdag 2023: Het belangrijkste subsidienieuws
Uitbreiding energielijst 2023: Nieuwe kansen voor energie-investeringen
WBSO zelf aanvragen of uitbesteden?
Samenwerking sports + Vitality goed van start!
MIT Kennisvouchers sluiten
WBSO Subsidie deadline 2023 nadert

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling