WBSO ICT. Verlaag uw loonkosten en softwareontwikkelingskosten door WBSO ICT subsidie aan te vragen. Bespaar tot wel 50%. 

Laat budget hoe dan ook uw (game)softwareontwikkeling niet beperken! WBSO ICT subsidie helpt u met het verlagen van R&D-kosten. Op deze manier wordt een deel van uw technische ontwikkelingskosten gedekt en gaan uw loonkosten omlaag. Ideaal om de grenzen van uw project te verleggen en meer succes te behalen.

WBSO ICT aanvragen: waar moet ik aan voldoen?
Om WBSO ICT aan te vragen is het belangrijk dat u of uw eigen ontwikkelaars zich bezighouden met technisch-wetenschappelijk onderzoek of het ontwikkelen van programmatuur. Het onderzoek of de programmatuur moet technisch nieuw zijn voor uw bedrijf. De technisch nieuwe programmatuur dient ook de nodige risico’s en uitdagingen met zich mee te brengen. Ieder bedrijf in Nederland dat zich bezighoudt met R&D-projecten op gebied van software kan hiervoor in aanmerking, m.u.v. publieke kennisinstellingen.

Deze subsidie kan u het gehele jaar door aanvragen. Handig feitje: uw project hoeft niet per se te slagen om WBSO ICT subsidie te krijgen.

Voor 2022 bedraagt het budget € 1.336 miljoen.

 

Wat is mijn voordeel met WBSO ICT aanvragen?
Als bedrijf ontvangt u tot wel 32% subsidie over de eerste € 350.000,- aan loonkosten en andere uitgaven voor uw ICT-project. En als starter? Dan zelfs 40%. Van het overige bedrag wordt 16% vergoed. Handig om te weten: besteedt u als zelfstandige minimaal 500 S&O-uren per jaar aan software-ontwikkelprojecten? Dan krijgt u een vaste aftrek die u mag meenemen in uw aangifte inkomstenbelasting.

Ik wil een gratis WBSO afspraak

U kunt de WBSO subsidie ook zelf aanvragen bij RVO. Houd hier rekening mee dat de aanvraag moet voldoen aan de eisen en verwachtingen van RVO (technisch niveau / formaliteit). Dit kan als complex worden ervaren. Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM u graag het maximale uit uw project en aanvraag te halen. Wij verzorgen uw gehele aanvraag. No cure no pay. Misschien komt uw project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil een gratis second-opinion

Vraagt u zelf al subsidie aan of maakt u gebruik van een andere subsidie intermediair? Wij bieden de mogelijkheid voor een gratis second-opinion. Wij bekijken samen met u of het maximale wordt gehaald uit uw WBSO aanvraag. Dit gesprek is geheel vrijblijvend.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De WBSO Quickscan

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM u met een passende regeling die het maximale uit uw project haalt. Misschien komt uw project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen. Wij spreken daarom graag de verschillende regelingen met u door. Samen halen we meer rendement uit uw aanvraag.

Weten of uw project in aanmerking komt voor WBSO ICT?

No cure, no pay. Wij helpen u graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Tip en updates

Zorgverlening is ziek en technologie als medicijn niet bereikbaar!
Nieuw binnen de VIA 2019: subsidie voor IT!
HGM helpt: Advies bij beantwoording van een WBSO ICT vragenbrief
Afspraak met een subsidieadviseur? Maak het uzelf makkelijk met deze checklist.
Subsidie voor Artificial Intelligence (AI)

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts ziet u enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling