WBSO ICT. Verlaag je loonkosten en softwareontwikkelingskosten door WBSO-ICT subsidie aan te vragen. Bespaar tot wel 40%. 

Laat budget hoe dan ook je (game)softwareontwikkeling niet beperken! WBSO ICT subsidie helpt je met het verlagen van R&D-kosten. Op deze manier wordt een deel van je technische ontwikkelingskosten gedekt en gaan je loonkosten omlaag. Ideaal om de grenzen van je project te verleggen en meer succes te behalen.

WBSO ICT aanvragen: waar moet ik aan voldoen?

Om WBSO ICT aan te vragen is het belangrijk dat je eigen ontwikkelaars zich bezighouden met technisch-wetenschappelijk onderzoek of het ontwikkelen van programmatuur. Het onderzoek of de programmatuur moet technisch nieuw zijn voor je bedrijf. De technisch nieuwe programmatuur dient ook de nodige risico’s en uitdagingen met zich mee te brengen. Ieder bedrijf in Nederland dat zich bezighoudt met R&D-projecten op gebied van software kan hiervoor in aanmerking, m.u.v. publieke kennisinstellingen.

Deze subsidie kan je het gehele jaar door aanvragen. Handig feitje: je project hoeft niet per se te slagen om WBSO ICT subsidie te krijgen.

Het budget voor de WBSO bedraagt € 1.370 miljoen.

 

Wat is mijn voordeel met WBSO ICT aanvragen?

Als bedrijf ontvang je tot wel 32% subsidie over de eerste € 350.000,- aan loonkosten en andere uitgaven voor je ICT-project. En als starter? Dan zelfs 40%. Van het overige bedrag wordt 16% vergoed. Handig om te weten: besteed je als zelfstandige minimaal 500 S&O-uren per jaar aan software-ontwikkelprojecten? Dan krijg je een vaste aftrek die je mag meenemen in je aangifte inkomstenbelasting.

Ik wil een gratis WBSO afspraak

Je kunt de WBSO subsidie ook zelf aanvragen bij RVO. Houd hier rekening mee dat de aanvraag moet voldoen aan de eisen en verwachtingen van RVO (technisch niveau / formaliteit). Dit kan als complex worden ervaren. Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM je graag om het maximale uit je project en aanvraag te halen. Wij verzorgen je gehele aanvraag. No cure no pay. Misschien komt je project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil een gratis second-opinion

Vraag je zelf al subsidie aan of maak je gebruik van een andere subsidie intermediair? Wij bieden de mogelijkheid voor een gratis second-opinion. Wij bekijken samen met je of het maximale wordt gehaald uit je WBSO aanvraag. Dit gesprek is geheel vrijblijvend.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De WBSO Quickscan

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM je met een passende regeling die het maximale uit je project haalt. Misschien komt je project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen. Wij spreken daarom graag de verschillende regelingen met je door. Samen halen we meer rendement uit je aanvraag.

Weten of je project in aanmerking komt voor WBSO ICT?

No cure, no pay. Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Tip en updates

Vierde plaats voor Nederland op EU innovatiescorebord 2022

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling