Vroege Fase Financiering (VFF). De starterssubsidie die jouw concept sneller helpt ontwikkelen of op de markt brengt. 

Een lening tot wel bijna 100% van je kosten. Ben je een innovatieve startende (academische) ondernemer of mkb’er? Èn heb je budget nodig voor jouw concept of product? Vraag dan de Vroegefasefinanciering (VFF) aan. Deze starterssubsidie biedt je krediet voor het ontwikkelen van een werkend prototype, het uitvoeren van marktonderzoek of het uitwerken van een businessplan. Breng jouw concept of product sneller de markt op!

Vroegefasefinanciering aanvragen: zo doe ik dat
Deze subsidie voor startende ondernemers kan veel voordeel bieden. Hoe je van die voordelen geniet? Door een geheel nieuw ICT- of technisch innovatieproject op te starten dat het goed zal doen op de markt. Let erop dat jouw project binnen twee jaar is afgerond, dat het haalbaar is en dat het klaar is om op de markt te worden gebracht. Ook belangrijk: je bent nog niet begonnen met de uitvoering van het vernieuwingsfasetraject of vroegefasetraject voor de datum van de aanvraag. Ook moet je voor dit traject nog niet eerder subsidie hebben ontvangen.

VFF subsidie aanvragen kan het gehele jaar door. Wel geldt: hoe eerder jouw aanvraag binnen is, hoe beter.

Voor de periode 1 januari 2020 tot en met 31 december 2020 bedraagt het budget voor mkb-ondernemers en innovatieve starters € 8 miljoen. Voor academische, HBO- en TO2-starters is via de NWO/TTW een apart budget van € 2,4 miljoen beschikbaar.

Hoeveel geld kan ik lenen?
De starterssubsidie is geen normale subsidie, maar een lening. Hoeveel je kunt lenen, is afhankelijk van jouw bedrijfsvorm en de kosten van je vroegefasetraject. Een lening betaal je altijd terug met rente. De rente bedraagt in dit geval 4,93%.

De volgende kredietpercentages gelden:

  • Kleine ondernemingen: 45% (maximumbedrag van € 157.500,-)
  • Middelgrote mkb-ondernemingen: 35% (maximumbedrag van € 122.500,-)
  • (Academische/hbo) innovatieve starters: 100% (maximumbedrag van € 350.000,-)

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM u met een passende regeling die het maximale uit uw project haalt. Misschien komt uw project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen. Wij spreken daarom graag de verschillende regelingen met u door. Samen halen we meer rendement uit uw aanvraag.

Ondersteuning nodig bij het aanvragen van de Vroegefasefinanciering? 

Wij helpen u graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Tips en updates

Ontvang tot wel 100.000 euro subsidie op je innovatieproject
Deadline 20 December 2020 voor WBSO 2021
Overheid helpt ondernemers dankzij BIK-regeling met investeringen

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts ziet u enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling