INTERREG 2014-2020. Innovatief, duurzaam, grensoverschrijdend en transnationaal.

INTERREG 2014 -2020 is een programma dat Europa sterker wil maken en de economische verschillen tussen regio’s en lidstaten verkleinen door samenwerkingsprojecten te stimuleren.

Voor interreg is het momenteel niet mogelijk een aanvraag in te dienen. De Interreg programma’s voor 2021 -2027 worden nu voorbereid en zullen in de loop van 2021 worden opgesteld.

INTERREG subsidie bevat verschillende programma’s. Hieronder vindt u drie veelgebruikte:

1. INTERREG NWE (North West Europe)
Voert u samen met andere bedrijven multinationale projecten uit? Dan is deze INTERREG subsidie ideaal. De focus ligt op innovatie, CO2-reductie en hergebruik van grondstoffen en natuurlijke hulpbronnen. Het totaalbudget bedraagt € 372.000.000,-.

De volgende landen nemen hieraan deel: zeven EU-lidstaten (Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland) en niet-lidstaat Zwitserland. In Nederland gaat het om de volgende provincies: Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland, Noord-Brabant, Overijssel, Gelderland, Zeeland en Limburg.

 

2. INTERREG NSR (North Sea Region)
Samen met andere bedrijven de gebieden rondom de Noordzee laten groeien? Dat kan met de INTERREG NSR subsidie. Een subsidie die duurzame werk- en leefomgevingen stimuleert. Het totale budget is € 167.000.000,-.

De landen die hieraan deelnemen zijn: Nederland, België, Duitsland, Zweden, het Verenigd Koninkrijk (gedeeltelijk) en Denemarken en Noorwegen (geheel). De volgende Nederlandse provincies horen bij deze subsidie: Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Overijssel, Zeeland, Friesland, Groningen en Drenthe.

 

3. INTERREG EUROPE
Het EUROPE programma vergoedt projecten van bedrijven die gedurende 3-5 jaar samenwerken en zo van elkaar leren. Het doel? Actieplannen opstellen om zo het beleid van diverse thema’s te verbeteren. Denk aan een koolstofarme economie realiseren, milieubehoud en hulpbronnen efficiënt gebruiken, en innovatie, onderzoek en technologische ontwikkeling versterken.

Alle 28 EU-landen doen mee aan het programma, evenals bedrijven uit Zwitserland en Noorwegen. Het totale budget is € 359.000.000,-. De vergoeding ligt tussen de 75% en 85%.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Wij vertalen uw project naar subsidiekansen en volgen uw subsidiemogelijkheden op de voet. Wij verzorgen uw gehele traject van voorbereiding tot succesvolle aanvraag.  Dankzij de vakkundigheid van onze adviseurs vinden zij snel de aanknopingspunten tussen uw investeringsproject en de MIA\VAMIL regeling.

Weten wat uw mogelijkheden zijn?

Wij helpen u graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Nieuws

WBSO-administratie stroomlijnen? Wij geven je 5 tips
Belangrijkste subsidienieuws van prinsjesdag 2022
Unieke cross-over duurzaamheid en innovatie

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts ziet u enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling