SDE+. Goedkoop investeren in hernieuwbare energie? SDE+ subsidie. 

De SDE+ subsidie is in 2020 opgevolgd door de SDE++ subsidie: duurzaamheid promoten met korting op jouw bedrijfskosten. Wat valt hieronder? Onuitputtelijke bronnen, zoals windenergie, pelletkachels, zonnepanelen en vergisting uit biomassa. Groene energie kost doorgaans meer dan grijze energie. Stimuleringsregeling Duurzame Energie vergoedt het verschil in kosten.

De SDE+ voorjaarsronde 2020 is gesloten. Dit was tevens de laatste maal dat de regeling in zijn huidige vorm werd opengesteld. Momenteel is het mogelijk zijn opvolger SDE++ aan te vragen.

Een belangrijk nieuw uitgangspunt in de SDE++ is de rangschikking op basis van verwachte subsidie per vermeden ton CO₂-emissies.

De SDE++ is in zijn huidige vorm gefaseerd open gesteld voor aanvragen van 28 juni t/m 6 oktober 2022. In Kalenderjaar 2022 is een totaal budget beschikbaar van € 13 miljard.

De verbreding van de SDE+ naar de SDE++ is een stapsgewijs proces. In 2020 is een flink aantal aanvullende categorieën in de SDE++ opgenomen. Een verbredingsoptie betreft bijvoorbeeld de elektrische boiler en warmtepomp. Toch is daarmee de verbreding van de SDE+ daarmee niet is afgerond. Andere nieuwe SDE++-categorieën zijn:

  • Aquathermie: oppervlaktewater en afvalwater
  • Warmtebenutting uit champost
  • Daglichtkas
  • Geothermie voor toepassing in gebouwde omgeving
  • Industriële restwarmte
  • Waterstofproductie via elektrolyse

De publicatie van alle onderliggende regelgeving voor de openstelling van de SDE++ wordt uiterlijk in het voorjaar verwacht.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM je met een passende regeling die het maximale uit jouw project haalt. Misschien komt je project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen. Wij spreken daarom graag de verschillende regelingen met je door. Samen halen we meer rendement uit je aanvraag.

Weten of je in aanmerking komt SDE++?

No cure, no pay. Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Gerelateerd nieuws

WBSO Kosten & uitgaven: Welke kosten en uitgaven komen in aanmerking?
Tempo emissieloos bouwen opgeschroefd
Green Deal geeft nieuwe blik op duurzame zorg
Meer geld naar innovatieve ondernemers

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling