EIA. Voordelig investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen of duurzame energie. 

Energie Investeringsaftrek (EIA) is een fiscale aftrekregeling. Bij aanschaf van energiebesparende bedrijfsmiddelen of technieken mag je als onderneming naast de afschrijving een extra bedrag aftrekken van de winst. Het bedrag is maar liefst 45,5% van je investeringsbedrag!

Wat is mijn voordeel met de EIA-subsidie?

Zowel de aanschafkosten van het bedrijfsmiddel als het installeren of monteren ervan komen in aanmerking voor de EIA-subsidie. Zoals eerder aangegeven krijgt je het subsidievoordeel in de vorm van fiscaal voordeel. Het subsidiebedrag mag je uiteindelijk in mindering brengen op de vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting.

Wat is het subsidiepercentage?

De EIA regeling hanteert één aftrekpercentage. Het subsidiepercentage voor de EIA bedraagt 45,5%. Theoretisch betekent dit dat je 45,5% van de totale aanschafwaarde van het product (incl. installatie) in mindering mag brengen op je vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting.
Het totaalbedrag zal dus per ondernemingsvorm kunnen verschillen.

Voor wie is deze regeling?

Voor alle ondernemers in Nederland, Aruba, Curaçao, Sint Maarten of de BES-eilanden die inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen.

Wat zijn de voorwaarden?

  • Drempelbedrag € 2.500,-
  • Binnen 3 maanden indienen
  • Het bedrijfsmiddel staat op de energielijst
  • De investering is nieuw

Let op de EIA-regeling is niet te combineren met de MIA of Investeringssubsidie duurzame energie.

Waarom fiscaal voordeel met de Energie-Investeringsaftrek (EIA)? 

De EIA is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren te gaan investeren in innovatieve, energiebesparende en duurzame technieken.
De EIA-subsidie biedt belastingvoordeel op investeringen in vernieuwende technieken die energie besparen ten opzichte van een standaardtechniek. De investering in deze innovatieve technieken is meestal hoger dan die van gangbare technieken. Daarom compenseert deze energie-regeling een deel van de hogere kostprijs.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis
Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM je met een passende regeling die het maximale uit je project haalt. Misschien komt je project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen. Wij spreken daarom graag de verschillende regelingen met je door. Samen halen we meer rendement uit je aanvraag

Weten of je in aanmerking komt voor de EIA subsidie?
Wij helpen u graag! Neem vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Tips en updates

WBSO Kosten & uitgaven: Welke kosten en uitgaven komen in aanmerking?
Tempo emissieloos bouwen opgeschroefd
Green Deal geeft nieuwe blik op duurzame zorg
Meer geld naar innovatieve ondernemers
Energiebesparingsplicht 2023 nadert
Nogmaals € 35 miljoen extra voor de ISDE-regeling

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling