EIA. Voordelig investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen of duurzame energie. 

Fiscale regelingen die ondernemers stimuleren om te investeren in energiebesparende en duurzame technieken.

Voordeel EIA

Zowel de aanschafkosten van het bedrijfsmiddel als het installeren of monteren ervan komen in aanmerking voor de EIA-subsidie. Zoals eerder aangegeven krijgt je het subsidievoordeel in de vorm van fiscaal voordeel. Het subsidiebedrag mag je uiteindelijk in mindering brengen op de vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting.

Wat is het subsidiepercentage?

De EIA regeling hanteert één aftrekpercentage. Het subsidiepercentage voor de EIA bedraagt 45,5%. Theoretisch betekent dit dat je 45,5% van de totale aanschafwaarde van het product (incl. installatie) in mindering mag brengen op je vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting.
Het totaalbedrag zal dus per ondernemingsvorm kunnen verschillen.

Voor wie is de EIA?

De EIA subsidie is bedoeld voor ondernemers en bedrijven die in Nederland, Aruba, Curaçao, Sint Maarten of de BES-eilanden gevestigd zijn die inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen en investeren in energiebesparende en duurzame technieken. Hierbij gaat het voornamelijk om investeringen die leiden tot energiebesparing, efficiënter energiegebruik, of het opwekken van duurzame energie.

Zowel grote als kleine bedrijven kunnen gebruikmaken van deze regeling, zolang ze aan de gestelde voorwaarden voldoen. Het doel van de regeling is om bedrijven te stimuleren om duurzamer te opereren en bij te dragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot in Nederland.

Wat zijn de voorwaarden van de EIA?

De investeringen moeten voldoen aan enkele voorwaarden: het totale investeringsbedrag moet minimaal € 2.500,- zijn, het verzoek moet binnen 3 maanden na het aangaan van de investeringsverplichting worden ingediend, het bedrijfsmiddel moet voorkomen op de Energielijst en het moet gaan om een nieuwe investering die niet eerder in gebruik is genomen.

Het is belangrijk op te merken dat de EIA-regeling niet te combineren is met de MIA of Investeringssubsidie duurzame energie.

Ondernemers die aan de voorwaarden voldoen, kunnen met de EIA-subsidie hun duurzame investeringen aantrekkelijker maken en zo bijdragen aan een groenere toekomst voor het bedrijfsleven en het milieu.

Voor actuele informatie en specifieke richtlijnen kan je contact met ons opnemen. Wij kunnen je informeren over de mogelijkheden, voorwaarden en het indienen van de aanvraag. Neem vandaag nog contact met ons op en maak jouw duurzame ambities werkelijkheid, terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan een groenere toekomst voor het bedrijfsleven en het milieu.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Heb je hulp nodig of wil je gewoon even sparren over je plannen? Bel ons, we zijn er om je te ondersteunen en samen de beste oplossingen te vinden.

Weten of je in aanmerking komt voor de EIA subsidie?
Wij helpen u graag! Neem vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Tips en updates

Prinsjesdag 2023: Het belangrijkste subsidienieuws
Uitbreiding energielijst 2023: Nieuwe kansen voor energie-investeringen
WBSO zelf aanvragen of uitbesteden?
Samenwerking sports + Vitality goed van start!
MIT Kennisvouchers sluiten
WBSO Subsidie deadline 2023 nadert

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling