ESF Duurzame Inzetbaarheid. Subsidie voor investering in gezond, gemotiveerd en duurzaam inzetbaar personeel.

Je personeel duurzamer inzetten doe je eenvoudig met subsidie. De ESF verlaagt de kosten voor het inschakelen van een externe adviseur. Zo weet je hoe je jouw personeel gezonder, deskundiger, gemotiveerder én productiever kunt inzetten.

Advies inwinnen voor weinig geld & investeren in het welzijn van medewerkers
De subsidie duurzame inzetbaarheid is onderdeel van het ESF-programma. Je kunt beroep doen op deze duurzaamheid regeling wanneer je advies aanvraagt. Hoe? Zowel met behulp van een implementatieplan als begeleiding bij de implementatie van het verkregen advies. Je bent geheel vrij in het kiezen van een adviseur. Je moet wel aantonen dat deze adviseur deskundig is.

Belangrijk is dat je minimaal twee werknemers in dienst heeft en dit ook aan kan tonen. Elk duurzaamheidsproject heeft een maximale looptijd van 12 maanden. Deze start direct nadat de subsidie is verleend.

 

Wat krijg ik vergoed?
In principe worden alle directe kosten voor het inschakelen van een adviseur gedekt met deze subsidie duurzaamheid. Wel draai je zelf op voor bijkomende kosten, zoals reis- en verblijfkosten, materiaalkosten, btw en verletkosten. Je krijgt maximaal € 10.000,- per periode vergoed voor het inschakelen van een adviseur.

 

Praktijkvoorbeelden Duurzame Inzetbaarheid (ESF)
Het doel van de regeling Duurzame Inzetbaarheid is om mensen langer en productief aan het werk te houden en in te zetten op leeftijdsbewust personeelsbeleid. Enkele praktijkvoorbeelden zijn:

  • betrokkenheid werknemers vergroten door een adviseur in te huren voor een bedrijfsscan (voor bijv. een SWOT-analyse);
  • onderzoek laten doen naar werkverbetering met de focus op het welzijn van de medewerkers;
  • het implementeren van een online leeromgeving ter versterking van de vitaliteit en gezondheid van medewerkers;
  • of een medewerkerstevredenheidsonderzoek.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM je met een passende regeling die het maximale uit je project haalt. Misschien komt je project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen. Wij spreken daarom graag de verschillende regelingen met je door. Samen halen we meer rendement uit je aanvraag.

Weten of je in aanmerking komt voor ESF Duurzame Inzetbaarheid?

Aarzel niet en neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag!

085 – 020 11 05

Tips en updates

Prinsjesdag 2023: Het belangrijkste subsidienieuws
Uitbreiding energielijst 2023: Nieuwe kansen voor energie-investeringen
WBSO zelf aanvragen of uitbesteden?

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling