Energie & Duurzaamheid

Wil je investeren in duurzame technieken? Er zijn diverse subsidie- en stimuleringsregelingen beschikbaar op regionaal, nationaal en Europees niveau.

Onze adviseurs voor energie en duurzaamheid zijn experts in het begeleiden van ondernemers bij het verkrijgen van subsidies voor investeringen en/of initiatieven gericht op duurzame innovaties en energie-efficiëntie.

Expertise op het snijvlak van duurzaamheid en innovatie

Binnen ons team hebben we diverse specialisaties op het gebied van energie en duurzaamheid, waardoor we de beste resultaten kunnen behalen op het gebied van subsidies voor duurzame projecten en energiebesparing. Onze adviseurs zijn bekend met zowel de technische aspecten van duurzame energie als met de specifieke subsidies voor duurzame investeringen en innovaties in energietransitie. Dankzij deze kennis kunnen we aanvragen voor complexe regelingen deskundig begeleiden.

Bij ons kun je terecht voor subsidies met betrekking tot:

  • Innovatieprojecten gericht op energie- en milieubesparende oplossingen.
  • Investeringen in energiebesparende of milieuvriendelijke technologieën en middelen.
  • Verduurzaming van processen en faciliteiten met een focus op energie- en milieubesparing.

Helder | Persoonlijk

Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact met onze klanten, het begrijpen van lopende zaken en je op de hoogte houden van nieuwe subsidiemogelijkheden. Dit stelt ons in staat om snel te handelen wanneer er nieuwe subsidieregelingen zijn die relevant zijn voor jouw onderneming. Wij denken met je mee vanaf het begin van je project tot aan de afronding.

Subsidieregelingen Energie & Duurzaamheid:

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Fiscale regeling die bedrijven fiscaal voordeel biedt bij investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen.

Meer informatie 

Energie-investeringsaftrek (EIA) 

Fiscale regeling die bedrijven fiscaal voordeel biedt bij investeringen in energiezuinige technologieën en duurzame energieprojecten.

Meer informatie 

Duurzame Energieproductie & Klimaattransitie (SDE++)

Ondersteuning voor projecten die de productie van duurzame energie bevorderen en het milieu ten goede komen, zijn er subsidieregelingen beschikbaar.

Meer informatie 

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

Fiscale regeling waarmee ondernemingen belastingvoordeel kunnen behalen bij de aanschaf van duurzame energieoplossingen.

Meer informatie 

Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+)

Subsidieregeling ter ondersteuning van innovatieve pilot- en demonstratieprojecten binnen energie-efficiëntie en CO2-reductie.

Meer informatie 

Bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA)

Amateursportorganisaties kunnen subsidie aanvragen voor bouw- en onderhoudskosten en aanschaf van sportmaterialen.

Meer informatie 

Duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA)

Ondersteunt eigenaren van maatschappelijk vastgoed, zoals scholen, zorginstellingen en rijksmonumenten, bij verduurzaming.

Meer informatie 

Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB)

Ondernemingen in de bouwsector kunnen met behulp van de SSEB-subsidie duurzaam bouwmaterieel kopen of tot stand brengen.

Meer informatie 

Aanschafsubsidie Zero-Emissie Trucks (AanZET)

Subsidieregeling die de transportsector ondersteund bij de aanschaf van emissieloze trucks ter bevordering van de verduurzaming.

Meer informatie 

Subsidiepartner HGM

Helder | Persoonlijk

HGM maakt subsidietrajecten helder en begrijpelijk voor iedereen. Met een op maat gemaakte aanpak, zorgen we dat jouw behoeften altijd voorop staan.

Weten wat je mogelijkheden zijn?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling