AanZET. Aanschafsubsidie Zero-Emissie Trucks.

Vanaf 4 april is het mogelijk om de AanZET subsidie aan te vragen. Deze subsidieregeling is bedoeld om de transportsector te verduurzamen. Je komt in aanmerking voor de AanZET subsidie wanneer je een emissieloze (uitstootvrije) truck aanschaft.

 

Openstelling van de AanZET subsidie

De AanZET subsidie is aan te vragen vanaf 4 april. De regeling is bedoeld voor organisaties die een nieuwe emissieloze vrachtwagen willen aanschaffen via koop of financial lease. Voorgaande jaren is het budget ruimschoots overtekend waardoor het budget is verhoogd.

Aan welke voorwaarden moet worden voldaan

Alle Nederlandse ondernemingen en non-profit instellingen komen in aanmerking voor de AanZET subsidie. Je kunt een emissieloze truck zowel kopen als financial-leasen. De belangrijkste voorwaarde is hierbij dat de truck in de voertuigcategorieën N2 of N3 valt en minimaal 4.250 kg moet wegen.

De AanZET subsidie dient te worden aangevraagd vóór de aankoop van het voertuig. Wanneer de subsidie wordt gehonoreerd moet het voertuig binnen een jaar worden geregistreerd, waarna je minimaal 4 jaar eigenaar moet blijven van het voertuig.

Hoogte van de AanZET subsidie

Het totale budget van de AanZET subsidie bedraagt 35 miljoen euro. De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de grootte van het bedrijf en het type voertuig dat wordt aangeschaft. De subsidie wordt namelijk verkregen over de meerkosten van een emissieloze truck ten opzichte van een klassieke dieseltruck.
Het subsidiepercentage ligt tussen de 12,5% en de 37% met een maximaal subsidiebedrag van 131.900 euro.

Kom je niet in aanmerking voor de AanZET subsidie of is de vrachtwagen niet volledig emissieloos? Wellicht is het mogelijk om gebruik te maken van de SEBA, MIA\VAMIL of de EIA. Wil je meer informatie over deze regelingen of heb je andere vragen rondom subsidies? Neem dan contact met ons op via onderstaand telefoonnummer.

085 – 020 11 05

HGM maakt het verschil

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis
Dat is waar wij voor staan. Met ruim 32 jaar kennis en ervaring helpt HGM je  graag verder met het zoeken van de juiste subsidieregeling. Wij streven ernaar om het maximale uit jouw project halen. de Dankzij de kennis en ervaring van onze adviseurs vinden zij snel de aanknopingspunten tussen jouw investeringsproject en de Subsidieregeling.

 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?
Wij helpen je graag verder! Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij van HGM helpen onze klanten van A tot Z in subsidieaanvragen.

085 – 020 11 05

Gerelateerd nieuws

INNOVATIEBOX vanaf 2021 nog steeds aantrekkelijk

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling