Active & Assisted Living programma (AAL). Subsidie voor e-health en ICT in ouderenzorg. 

Het Active & Assisted Living programma (AAL) ondersteunt ontwikkeling van innovatieve ICT-oplossingen voor ouderen en hun omgeving. Het gaat om producten en diensten die de kwaliteit van leven verbeteren, zodat ouderen in staat zijn zo lang mogelijk zelfstandig te wonen en te leven.

 

Hoe kom ik in aanmerking voor AAL 2?

Wanneer er sprake is van een samenwerkingsproject van minimaal drie onafhankelijke organisaties uit drie landen die participeren in de betreffende AAL-subsidieronde. In een consortium dienen in elk geval de volgende partners vertegenwoordigd te zijn:

  • Een (eind)gebruikersorganisatie;
  • Een marktgeoriënteerde bedrijfspartner;
  • Een mkb-bedrijf (dit kan de hierboven genoemde bedrijfspartner zijn).

In consortia moet sprake zijn van een substantiële inzet van het bedrijfsleven (circa 50% van de mensmaanden) in verband met de time-to-market van twee tot drie jaar.

Waarom AAL 2?

Active & Assisted Living (AAL) stimuleert het ontwikkelen en op de markt brengen van ICT-oplossingen die ouderen helpen om zelfstandig te blijven. Ook wanneer zij last krijgen van lichamelijke, geestelijke beperkingen. Daarnaast doelt het programma op het bevorderen van de kwaliteit en duurzaamheid van de sociale/zorgsector en de economische, industriële positie van Europese bedrijven op dit terrein te versterken.

Budget € 21.500.000

Voor alle Nederlandse partners in één klein samenwerkingsproject (duur: 6 tot 9 maanden) is een totaal budget van €100.000 euro beschikbaar. Bij een groot project (duur: 12 tot 30 maanden) is er een totaal budget van €500.000 beschikbaar voor de Nederlandse partners.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Wij vertalen je project naar subsidiekansen en volgen je subsidiemogelijkheden op de voet. Wij verzorgen je gehele traject van voorbereiding tot succesvolle aanvraag.  Dankzij de vakkundigheid van onze adviseurs vinden zij snel de aanknopingspunten tussen je investeringsproject en andere regelingen.

Weten wat je mogelijkheden zijn?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Gerelateerd nieuws

Prinsjesdag 2023: Het belangrijkste subsidienieuws

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling