Nederland wil in 2030 55% minder CO2 uitstoten dan in 1990. Een van de maatregelen om dit doel te halen, is een nieuwe verplichting voor plasticverwerkers. Bij de productie van plastic deel- of eindproducten worden zo (meer) recyclaat of biogebaseerde polymeren gebruikt. In 2050 willen we helemaal circulair zijn.
Daarom geldt vanaf 2027 een nationale norm om fossiele polymeren (van aardolie, aardgas en steenkool) deels te vervangen met recyclaat of biogebaseerde polymeren. Het is een versnelde overstap naar circulaire plastics: de Nationale Circulaire Plastic Norm.
Plasticverwerkers krijgen daardoor te maken met extra kosten om zich aan de plasticnorm te houden. Met de Subsidie Omschakeling Plasticverwerkers helpt de overheid ondernemers deze kosten te verlagen.
Je productietest moet aan deze voorwaarden voldoen.
Wie de subsidie aanvraagt
Criteria van je productietest(en)
Een succesvolle subsidieaanvraag vereist grondige voorbereiding. Begin daarom tijdig met de eerste stappen en het samenstellen van je consortium.
De specialisten van HGM staan klaar om je van begin tot eind te ondersteunen. Met onze marktkennis en inzicht in de uitdagingen binnen jouw branche, kunnen we je effectief adviseren en zo de kans op het verkrijgen van subsidie verhogen. Wil je meer weten over de subsidiemogelijkheden voor jouw organisatie? Twijfel niet en neem contact op via 085 020 11 05 of contact@hgm.eu of plan een gratis adviesgesprek in.
HGM is met 35+ jaar ervaring een van de eerste subsidieadviesbureaus van Nederland. Maak vandaag nog een afspraak en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.
array(0) { } NULL NULL