Meer dan 82% van de ondernemers maakt gebruik van een subsidieadviseur. Dit is natuurlijk niet kosteloos. Waarom kiezen veel bedrijven er dan toch voor om een externe adviseur in te huren in plaats van het zelf te doen?   

Meer voordeel, minder gedoe

Stel, je hebt een probleem met je auto. Je kunt het misschien zelf repareren, maar hoe langer je eraan sleutelt, hoe meer problemen je tegenkomt of veroorzaakt. De vraag is of je eigen werk de beste oplossing tot stand brengt? Het zelf willen oplossen of uitzoeken kost in ieder geval veel tijd. De stelling is dat het uiteindelijk efficiënter is als het voor je wordt gedaan door een specialist. De tijdsbesparing is meer waard dan het bedrag dat je aan de specialist kwijt bent. Bovendien weet je zeker dat het goed is geregeld en meestal attendeert de specialist je ook op andere belangrijke zaken die je zelf niet had gezien. Bovenstaande geldt zeker voor subsidies.  

De juiste mogelijkheden vinden   

Bij subsidies zijn er tal van regels en voorwaarden om rekening mee te houden. Daarnaast ontstaan er bijna elke dag nieuwe subsidiemogelijkheden. Voor een specialist is dit dagelijkse kost en bovendien ‘core business’. Het gaat je zelf niet lukken om de dynamiek in het subsidielandschap te volgen en kansen te ontwaren. De tijd die dit vraagt kun je als ondernemer beter in je eigen onderneming steken, daar waar jij de grootste toegevoegde waarde kunt creëren    

Mis nooit een deadline 

Een laatste belangrijke taak van een subsidie-adviseur is het bewaken van het aanvraag- of declaratieproces. Al het voorgaande werk heeft geen nut gehad als de deadline wordt gemist.  

Wil je meer weten waarom werken met een subsidieadviseur zinvol is? Neem dan contact op met één van onze experts. 

 

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling